Вишнева наливка
Опис
Пропоную Вам шикарний рецепт вишневої наливки від Тараса, майстра чудових фото та поціновувача смачних рецептів:) Щиро дякую автору за рецепт, сама б не зібралася робити наливку - я більш по безалкогольних напоях, таких як чаї, морси, коктейлі та компоти. Слово автору!
Рецепт простий, літр горілки, кіло вишень. Тертий мускат, кориця, гвоздика — все по пів чайної ложки. Кожну вишню надрізав до кісточки. Все разом залив у велику банку і на два тижні в темне місце. Через два тижні додав туди 300 грам цукру і ще на два тижні в темне місце. Готово.
А тепер покроково, щоб було наочніше.
Інгредієнти:
- 1 кг вишень;
- 1 л горілки;
- 300 г цукру;
- 0,5 чайної ложки кориці;
- 0,5 чайної ложки гвоздики;
- 0,5 чайної ложки меленого мускатного горіху.
Інструкція:
Берете кілограм вишень і заливаєте його кілограмом горілки, додаєте туди гвоздику, корицю, мускатний горіх і дві ложки товчених кісточок — то все краще в марлю зав’язати, щоб потім легко було дістати. І настоюєте в темному прохолодному місці два-три тижні.
От банка, в ній кіло вишень і літр горілки. Плюс гвоздика, кориця, мускат до смаку. Вистояна два тижні.
![смачна вишнева наливка смачна вишнева наливка](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/07/vyshneva-nalyvka-4.jpg)
А тут та сама банка, але вже з доданим цукром, 300 грам на літр.
![додаємо цукор додаємо цукор](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/07/vyshneva-nalyvka-2.jpg)
От ще один кадр, трохи ближче знято, там видно, що кожна вишня розрізана до кісточки — щоб наливка мигдальний смак отримала.
![рецепт вишневої наливки рецепт вишневої наливки](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/07/vyshneva-nalyvka-5.jpg)
З’їв десяток вишень, які ж вони п’янкі, сиджу тепер і всіх люблю. Уявляю, яке воно буде за два тижні, коли цукор розчиниться.
Саму наливку теж вже пробував — просто супер.
Через два-три тижні мішечок з приправами викидаєте, вишні відціджуєте, в наливку додаєте 300 грам цукру. Відціджені вишні не викидаєте, а теж пересипаєте цукром і тримаєте в окремому слоїку — то буде закуска. Їсти їх можна по кілька штук навіть малим дітям чи хворим людям, щоб і вони розуміли що життя чудове. А наливку краще для себе залишити — дуже смачна.
Знову чекаєте тиждень, два, три — на скільки вистачить терпіння, головне щоб весь цукор розчинився. Все. Готово.![наливка з вишень наливка з вишень](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/07/vyshneva-nalyvka-3.jpg)
Охолоджуєте до 15 градусів Цельсію, наливаєте в кришталеву чарку для лікерів, пригубляєте, кажете м-м-м-м-м-м-м!