Контент

Як посмажити рибу на вогнищі в казані

Порцій: скільки насмажите  
Калорійність: ккал  
Час приготування: залежить від кількості

Опис

Ловити рибу чудовою літньої днини - суцільне задоволення, але все залежить від везіння. Добре, коли попадється на вудку вусатий сом або величенький карась. Але що робити, якщо за весь день наловили тільки малесенької «верховодки»? Юшки з неї не звариш. Саме в такому становищі опинились ми, коли відпочивали на березі Південного Буга. Трохи подумавши вигадали ось такий рецепт.

смажена рибка на природі

Інгредієнти:

  • Невеликі рибинки
  • Сіль
  • Олія
  • Манна крупа або кукурудзяна мука

Інструкція:

Спочатку ретельно миємо рибинки і очищуємо від луски та тельбухів, ретельно промиваємо ще раз. Голови або відрізаєте, або лишаєте.

Далі кожну рибинку потрібно просушити від зайвої вологи, щоб рибинки були хрусткі та золотисті. Та щоб розпечена олія не «стріляла». Це можна зробити за допомогою паперових рушників або серветок.

обвалюємо рибку в паніровці

Тепер готуємо паніровку: кукурудзяну муку або манну крупу змішуємо з сіллю у зручній посудині (миска або тарілка).

У чистий та сухий казан наливаємо олію. Треба, щоб рибка вільно занурювалась в неї, тому знадобиться 2/3 пляшки.

додаємо в казан рибку

Коли олія добре розжариться, додаємо в казан рибку, яку попередньо обвалюємо у паніровці. Додавати потрібно по одній і невеликими порціями. Тоді вона добре просмажиться і буде хрусткою.

смажемо рибу в олії

Обсмажуємо кожну рибинку з обох боків та акуратно виймаємо ложкою. Робити це потрібно обережно, щоб не обпектись. Рибку викладаємо на серветку, щоб звільнити від зайвої олії.

обсмажуємо  підготовлену рибку

Таким чином обсмажуємо всю підготовлену рибку і насолоджуємося хрусткими, солоненькими рибними чіпсами.

смажена рибка

Краще така рибка смакує до пива або замість зернят соняшника в цікавій бесіді з друзями.

смажена риба на вогнищі

Смачного!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів