Як посмажити рибу на вогнищі в казані
Опис
Ловити рибу чудовою літньої днини - суцільне задоволення, але все залежить від везіння. Добре, коли попадється на вудку вусатий сом або величенький карась. Але що робити, якщо за весь день наловили тільки малесенької «верховодки»? Юшки з неї не звариш. Саме в такому становищі опинились ми, коли відпочивали на березі Південного Буга. Трохи подумавши вигадали ось такий рецепт.
Інгредієнти:
- Невеликі рибинки
- Сіль
- Олія
- Манна крупа або кукурудзяна мука
Інструкція:
Спочатку ретельно миємо рибинки і очищуємо від луски та тельбухів, ретельно промиваємо ще раз. Голови або відрізаєте, або лишаєте.
Далі кожну рибинку потрібно просушити від зайвої вологи, щоб рибинки були хрусткі та золотисті. Та щоб розпечена олія не «стріляла». Це можна зробити за допомогою паперових рушників або серветок.
Тепер готуємо паніровку: кукурудзяну муку або манну крупу змішуємо з сіллю у зручній посудині (миска або тарілка).
У чистий та сухий казан наливаємо олію. Треба, щоб рибка вільно занурювалась в неї, тому знадобиться 2/3 пляшки.
Коли олія добре розжариться, додаємо в казан рибку, яку попередньо обвалюємо у паніровці. Додавати потрібно по одній і невеликими порціями. Тоді вона добре просмажиться і буде хрусткою.
Обсмажуємо кожну рибинку з обох боків та акуратно виймаємо ложкою. Робити це потрібно обережно, щоб не обпектись. Рибку викладаємо на серветку, щоб звільнити від зайвої олії.
Таким чином обсмажуємо всю підготовлену рибку і насолоджуємося хрусткими, солоненькими рибними чіпсами.
Краще така рибка смакує до пива або замість зернят соняшника в цікавій бесіді з друзями.
Смачного!