Рецепт шурпи в казані
Опис
Пропоную Вам смачний рецепт шурпи в казані на вогнищі від наших друзів, які цілий тиждень проводять у лісі та готують різні смаколики на вогні!
Ми вже готували м`ясний суп на природі, то була варіація шурпи, з якою я познайомлю вас зараз. Вони відрізняються насамперед кількістю м`яса та гостротою. Ще класична шурпа готується з баранини, але й свинина підійде, вона достатньо жирна. Це страва Східної кухні, тому досить гостра та пряна і потребує багато зелені та гострих спецій. Якщо шурпу готувати з баранини, краще за все із зелені підійде кінза, але ми готуємо зі свинячих реберець, тому згодяться і наші традиційні петрушка, кріп та зелена цибулька.
Найкраще шурпа смакує прохолодними вечорами в поході або на рибалці, тому що
добре зігріває та надає сил.
Інгредієнти:
- Свинячі реберця (заповнити казан в якому будете готувати)
- Картопля
- Морква
- Цибуля
- Часник
- Суміш перців
- Зелень
- Сіль
- Лаврове листя
- Гострий томатний соус ( «чардаш» у моєму випадку)
Також додають в шурпу лапшу, але це за бажанням. Кількість інгредієнтів не вказую, бо нема чітких пропорцій. Але переважаючим інгредієнтом має бути м`ясо.
Інструкція:
Свинячі реберця потрібно добре вимити та скласти у казан, м`ясо має займати більшу частину посуду. Заливаємо водою, вона повинна тільки трішки покривати м`ясо, приблизно так, як ми варимо холодець. Казан розміщуємо над вогнищем і чекаємо, допоки вода почне закипати.
Тим часом на поверхні з`являється піна, яку час від часу потрібно знімати, тоді шурпа буде прозорою і дуже смачною.
Коли вода почне кипіти, стишуємо вогонь. Треба, щоб м`ясо потихеньку мліло в окропі, а не бурлило.
Таким чином варимо реберця, допоки м`ясо почне відходити від кісток та стане м`яким. Це потребує близько трьох годин.
Далі додаємо лавровий лист та цибулю, яку попередньо чистимо, миємо і розрізаємо на четвертинки, але не до кінця: частинки повинні триматися купи.
Варимо ще близько години. Картоплю очищуємо, ретельно миємо та нарізаємо кубиками. Відправляємо шматочки картоплі в казан та варимо, доки картопля буде майже готова.
Очищену та нарізану кружальцями моркву додаємо до окропу. Заразом солимо за смаком.
Коли морква звариться, настає черга спецій та зелені. Суміш перців та декілька столових ложок гострого соусу додаємо у шурпу та даємо закипіти.
Знімаємо казан з вогнища. Щедро додаємо нарізану зелень і подрібнений часник. Всі ці інгредієнти не шкодуємо, але все ж таки пробуйте, щоб не було занадто гостро.
Накриваємо шурпу кришкою та настоюємо 10-15 хв.
Смачну, наваристу і ситну шурпу ділимо на порціі. Тепер прохолодний вечір або зоряна ніч у лісі стануть теплими і затишними.
Смачного.