Листкове тісто з вишнею
Опис
Ось і знов настав вишневий сезон! Обожнюю випічку з вишнею: смачні пиріжки, чудові торти і надзвичайні пироги! А якщо хочеться чогось солоденького до чаю дуже швидко, то, щобне місити тісто,можна взяти готове листкове та напекти смачнющі слойки з вишнею. Точніше, листкові трубочки!
Взагалі, з листковгго тіста можна багато чого зробити! Наприклад, конвертики з яблуками. Чи куточки з сиром, солодким чи солоним.
Або ось такі завиванці-трубочки!
Інгредієнти:
- 1 кг листкового або листково-дріжджового тіста;
- Вишні;
- цукор.
Вишні - скільки влізе, цукор - за смаком.
Інструкція:
Листкове тісто розморожуємо за кімнатної температури. А поки воно розтає, можна помити та очистити від кісточок вишні. Та покласти їх до друшляка, щоб стік зайвий сік та не промочив трубочки зсередини, коли вони пектимуться. Бо від надлишку вологи тісто може здаватися непропеченим.
Коли тісто стане м'яким, розрізаємо його на смуги десь 8-10 см завширшки. Посередині кожної викладаємо рядочок вишень без кісточки та посипаємо цукром.
Краєчки загортаємо до середини та притискаємо.
Згортаємо рулетом.
Гарно защипуємо краї, щоб не розкривались під час випікання.
Викладаємо швом донизу на деко, застелене пергаментом, що промащений олією.
Ставимо до розігрітої духовки та випікаємо при 200-220 С близько 25-30 хвилин, до золотистого кольору.
Готові листкові булочки з вишнями викладаємо на тацю та притрушуємо цукровою пудрою крізь невеличке сито.
Такі самі слойки можна спекти із абрикосами, чорницею, яблуками, бананами та шоколадом. Листкове тісто універсальне, бо до нього пасують найрізноиманітніші начинки - і солодкі, й солоні, і завжди виходить смачно!
А взимку такі слойки можна готувати із замороженими чи консервованими вишнями. Тільки попередньо треба розморозити та злити сік.