Торт Вишневий поцілунок
Опис
Пропоную Вам рецепт дуже смачного, соковитого, ніжного та нескладного у приготуванні тортика. Він має романтичну назву торт Вишневий поцілунок, і на мою думку ця назва дуже влучна, бо тортик такий ніжний та приємний на смак!
Можна також назвати його вишнево-бананово-шоколадним, адже у складі тортика є усі ці смачні речі.
Кількість інгредієнтів наведена на форму 24-26 см, це досить великий торт. Якщо хочете маленький, беріть удвічі менше продуктів та форму 20 см.
Але торт такий смачний, що раджу пекти велику порцію! Ми полюбляємо тортик Вишневий поцілунок так само, як і Вишневу хвилю. Тільки Хвилю я чомусь частіше печу влітку, а цей торт узимку, хоча для приготування як того, так і другого підходять і свіжі, й заморожені чи конвервовані вишні.
Інгредієнти:
Склянка 200 мл.
Для тіста:
- 4 яйця;
- 300-325 г цукру (півтори – 1 та ¾ склянки);
- 300 мл сметани (півтори склянки); 300 г борошна (2 та 1/3 склянки чи трошки більше);
- 1 чайна ложка соди;
- 2 чайні ложки розпушувачу;
- ¼ чайної ложки солі;
- 4 столові ложки какао-порошку.
Для просочування:
- 100 мл (півсклянки) чаю з лимоном, чи вишневого сиропу з варення навпіл з кип’яченою водою.
Для крему:
- 1,5 склянки сметани (15%);
- Цукрова пудра – за смак4м, 3-4 столові ложки.
Для начинки та оздоблення:
- 1 склянка вишні (свіжої без кісточок, чи замороженої, чи консервованої);
- 1-2 банани;
- Жменя очищених волоських горіхів;
- За бажанням – родзинки, або сушена журавлина.
Для шоколадної глазурі:
- 3 столові ложки цукру;
- 1 столова ложка какао-порошку;
- 1,5-2 столові ложки молока.
Інструкція:
Готуємо тісто для коржів. Яйця, цукор та сметану добре перемішуємо вінчиком чи, краще, збиваємо міксером до однорідності, вистачить секунд 20-30.
Просіюємо до миски борошно разом із розпушувачем, содою та какао, додаємо сіль та перемішуємо. Має вийти тісто, як густа сметана.
Викладаємо його до форми, застеленої пергаментом та злегка змащеної олією, та ставимо до розігрітої духовки.
Випікаємо корж при 180-190С, допоки він повністю пропечеться усередині – перевірити можна бамбуковою шпажкою у центрі коржа, в найвищому місці. Якщо середина ще сира та рідка, можна трохи зменшити температуру випікання та потримати коржа довше – від 45 хвилин до 1 години, точний час залежатиме від особливостей вашої духовки.
Готовий корж дістаємо, хай трохи охолоне, щоб дістати з форми, та викладаємо на решітку. Даємо постояти хвилин 15-20, щоби не кришився при розрізанні, та розрізаємо на три коржі.
Нижній корж викладаємо на тацю та просочуємо чаєм чи розбавленим сиропом, рівномірно поливаючи з ложки.
Готуємо сметанний крем, збиваючи сметану із цукровою пудрою – можна просто перемішати ложкою. Намащуємо третиною крему нижній корж та викладаємо на нього другий, середній.
Другий корж також змащуємо третиною крему. Можна викласти на крем вишеньки та бананові кружальця. А третій, верхівку, нарізаємо невеликими кубиками.
Змішуємо шматочки коржа із залишками крему, вишнями (із консервованих слід злити сік, а заморожені – розморозити і також злити сік), горіхами та шматочками банана. Вивалюємо оцю смакоту зверху на торт.
Для шоколадної глазурі змішуємо цукор із какао-порошком, потроху вливаємо молоко та ретельно перемішуємо. Нагріваємо на маленькому вогні до закипання, тоді знімаємо з вогню, даємо кілька хвилин охолонути та поливаємо тортик.
Торт Вишневий поцілунок готовий!
Він миттєво просочується рідким кремом, тому можна не чекати довго, а майже одразу пробувати!
Приємного чаювання!