Шоколадний пиріг із сирними кульками
Опис
Погляньте, який цікавий пиріг! До того ж ще й смачний! Шоколадний пиріг із сирними кульками здивує та потішить вашу родину, особливо діток:)
Рецепт цього пирога зовсім простий: дітки нехай допоможуть вам скатати кульки із сиру, а Ви тим часом зробите бісквітне шоколадне тісто.
Ще півгодинки у духовці - і можна запрошувати усіх до столу із запашним пирогом та чаєм чи кавою!
Інгредієнти:
На форму діаметром 22-24 см, у меншій формі пиріг буде трохи вищим.
Для тіста:
- 4 середніх чи великих яйця;
- 2-3 столові ложки цукру;
- 50 г чорного або молочного шоколаду;
- 2 столові ложки какао-порошку;
- 2 столові ложки крохмалю (картопляного або кукурудзяного);
- 3 столові ложки пшеничного борошна;
- 1 чайна ложка розпушувачу;
- Дрібка солі.
Сухих інгредіентів набираємо повну ложку с гіркою.
Для кульок:
- 250 г сиру;
- 1 яйце;
- 40-50 г кокосовой стружки;
- 2 столові ложки цукру;
- 2 столові ложки борошна.
Інструкція:
Спочатку зліпимо сирні кульки. Поєднуємо у мисці сир, кокосову стружку, цукор, яйце та борошно. Гарно розминаємо та перемішуємо.

Теперь ліпимо із сирной маси кульки розміром, як м’ячик для пінг-понгу чи цукерка рафаєлло. Викладаємо їх до форми, вистеленої папером для випікання, що змащений олією.

Теперь приготуємо тісто. Обережно відокремлюємо жовтки від білків. До жовтків додаємо половин цукру (1,5 столові ложки). До білків - другу половину цукру (ще півтори ложки) та дрібку солі.

Збиваємо жовтки із цукром протягом 1-2 хвилин, до посвітління. Окремо збиваємо збиваємо яєчні білки із цукром та сіллю до легкої, густої білої піни - близько 3 хвилин, спочатку на низькій швидкості, а згодом - на вищій.Увага! При збиванні білків до них не має потрапити бодай крапля жовтку, тому вінчики мають бути чистими. Краще спочатку збити білки, а тоді жовтки.

Шоколад ламаємо на шматочки на розтоплюємо на водяній бані.
Вливаємо розтоплений шоколад до збитих жовтків та перемішуємо.

Потроху, за 2-3 рази, додаємо та обережно вмішуємо збиті білки до тіста.


Далі просіюємо до миски борошно, змішане із розпушувачем, крахмалом та какао.

Обережно вмішуємо сухі інгредієнти до тіста.

За допомогою ложки виливаємо шоколадне тісто на сирні кульки, намагаючись розподілити його рівномірно.

Кульки будуть виглядати з тіста - не треба хвилюватися, у процесі випікання тісто саме розподілиться між ними та підніметься.

Ставимо пиріг до духовки, розігрітої до 180 С та випікаємо впродовж 30-35 хвилин - до сухої дерев’яної палички.

Хай готовий пиріг трохи вистигне у духовці, потім достаємо його, розкриваємо форму та переміщуємо пиріг на тацю.

Розрізаємо смачний пиріг на шматки та запрошуємо родину до столу!

Ось як цікаво виглядає пиріг із сирними кульками!

Цей пиріг не тільки смачний, а ще й корисний - в такому вигляді навіть діти їстимуть сир:)