Смачне домашнє печиво до чаю Троянди
Опис
Смачне домашнє печиво «Троянди» пам’ятаю з дитинства! Це був один з моїх найулюбленіших рецептів домашньої випічки. Бабуся й мама часто готували печиво троянди.
Я дізналася рецепт і тепер теж печу ці смачненькі та гарненькі штучки. А нині поділюся рецептом домашнього печива із Вами!
Є чимало рецептів сирного печива: оці трояндочки, тоді гусячі лапки, а ще - сирні рогалики з повидлом, і всі по-своєму смачні. Згодом я познайомлю Вас з усіма ними, ож заходьте на сайт:).
А почнемо з печива Троянди!
Інгредієнти:
Для тіста:
- 250 г сиру;
- 1 жовток;
- 50 г цукру (1/4 склянки);
- 70 г верщкового масла;
- 0,5 чайної ложки соди;
- 0,5 столової ложки оцту;
- Дрібка солі;
- 1 склянка борошна (130 г).
Склянка - 200 мл.
Для безе:
- 1 білок;
- 100 г цукру (0,5 склянки);
Інструкція:
Жовток акуратно віокремлюємо від білка. Розтираємо сир із цукром та жовтком.
![розтираємо сир із цукром та жовтком розтираємо сир із цукром та жовтком](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2019/01/pechyvo-troiandy-2.jpg)
Додаємо негаряче розтоплене вершкове масло.
![додаємо розтоплене масло додаємо розтоплене масло](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2019/01/pechyvo-troiandy-3.jpg)
Просіюємо борошно із содою (чи розпушувачем, 1,5 ч.л., тоді оцет не потрібен), трошки олимо тісто, додаємо оцет та швидко перемішуємо.
![додаємо борошно з розпушувачем додаємо борошно з розпушувачем](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2019/01/pechyvo-troiandy-4.jpg)
Після замішування виходить м’яке сирне тісто. Час розігріти духовку до 180С.
![вимішуємо тісто вимішуємо тісто](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2019/01/pechyvo-troiandy-5.jpg)
До яєчного білка додаємо півсклянки цукру та збиваємо міксером до міцної густої бьілої піни, десь хвилини 4-5 , поступово підвищуючи швидкість.
![збиваємо білок з цукром збиваємо білок з цукром](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2019/01/pechyvo-troiandy-6.jpg)
Притрушуємо стіл борошном та розкачуємо тісто у корж прямокутної форми 0,5 см завтовшки.
![розкачуємо тісто у корж розкачуємо тісто у корж](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2019/01/pechyvo-troiandy-7.jpg)
За допомогою ложки розподіляємо по коржу безе. Краєчки залишаємо вільними, близько 2-3 см, щоби безе не вилізло назовні.
![розподіляємо по коржу безе розподіляємо по коржу безе](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2019/01/pechyvo-troiandy-8.jpg)
Згортаємо тісто рулетом.
![згортаємо корж рулетом згортаємо корж рулетом](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2019/01/pechyvo-troiandy-9.jpg)
Ріжемо на шматочки 1,5-2 см.
![ріжемо рулет на шматочки ріжемо рулет на шматочки](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2019/01/pechyvo-troiandy-10.jpg)
Розкладаємо на деці, застеленому пергаментом для випікання.
![розкладаємо печиво на деці розкладаємо печиво на деці](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2019/01/pechyvo-troiandy-11.jpg)
Ставимо до розігрітої духовки та випікаємо приблизно півгодини,може 35 хвилин - до того часу, як тісто набуде золотавого кольору, а безе стане сухим та крихким і злегка карамельним на колір.
![випікаємо печиво Троянди випікаємо печиво Троянди](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2019/01/pechyvo-troiandy-12.jpg)
Ось які гарні троянди з сирного тіста вийшли! Перекладаємо печиво на тацю.
![домашнє печиво Троянди домашнє печиво Троянди](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2019/01/pechyvo-troiandy-13.jpg)
Схожі на чайні троянди бежевого кольору, які квітнуть влітку у садках.
![сирне печиво Троянди сирне печиво Троянди](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2019/01/pechyvo-troiandy-18.jpg)
Запрошуємо домашніх до чаю із смачним домашнім печивом!
![печиво Троянди до чаю печиво Троянди до чаю](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2019/01/pechyvo-troiandy-15.jpg)