Контент

Смачне домашнє печиво до чаю Троянди

Порцій: 15  
Калорійність: ккал  
Час приготування: підготовка 20 хвилин, випікання 30 хвилин

Опис

Смачне домашнє печиво «Троянди» пам’ятаю з дитинства! Це був один з моїх найулюбленіших рецептів домашньої випічки. Бабуся й мама часто готували печиво троянди.

сирне домашнє печиво до чаю Троянди

Я дізналася рецепт і тепер теж печу ці смачненькі та гарненькі штучки. А нині поділюся рецептом домашнього печива із Вами!

печиво Троянди

Є чимало рецептів сирного печива: оці трояндочки, тоді гусячі лапки, а ще - сирні рогалики з повидлом, і всі по-своєму смачні. Згодом я познайомлю Вас з усіма ними, ож заходьте на сайт:).

сирне печиво Троянди

А почнемо з печива Троянди!

інгредієнти для печива Троянди

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 250 г сиру;
  • 1 жовток;
  • 50 г цукру (1/4 склянки);
  • 70 г верщкового масла;
  • 0,5 чайної ложки соди;
  • 0,5 столової ложки оцту;
  • Дрібка солі;
  • 1 склянка борошна (130 г).

Склянка - 200 мл.

Для безе:

  • 1 білок;
  • 100 г цукру (0,5 склянки);

Інструкція:

Жовток акуратно віокремлюємо від білка. Розтираємо сир із цукром та жовтком.

розтираємо сир із цукром та жовтком

Додаємо негаряче розтоплене вершкове масло.

додаємо розтоплене масло

Просіюємо борошно із содою (чи розпушувачем, 1,5 ч.л., тоді оцет не потрібен), трошки олимо тісто, додаємо оцет та швидко перемішуємо.

додаємо борошно з розпушувачем

Після замішування виходить м’яке сирне тісто. Час розігріти духовку до 180С.

вимішуємо тісто

До яєчного білка додаємо півсклянки цукру та збиваємо міксером до міцної густої бьілої піни, десь хвилини 4-5 , поступово підвищуючи швидкість.

збиваємо білок з цукром

Притрушуємо стіл борошном та розкачуємо тісто у корж прямокутної форми 0,5 см завтовшки.

розкачуємо тісто у корж

За допомогою ложки розподіляємо по коржу безе. Краєчки залишаємо вільними, близько 2-3 см, щоби безе не вилізло назовні.

розподіляємо по коржу безе

Згортаємо тісто рулетом.

згортаємо корж рулетом

Ріжемо на шматочки 1,5-2 см.

ріжемо рулет на шматочки

Розкладаємо на деці, застеленому пергаментом для випікання.

розкладаємо печиво на деці

Ставимо до розігрітої духовки та випікаємо приблизно півгодини,може 35 хвилин - до того часу, як тісто набуде золотавого кольору, а безе стане сухим та крихким і злегка карамельним на колір.

випікаємо печиво Троянди

Ось які гарні троянди з сирного тіста вийшли! Перекладаємо печиво на тацю.

домашнє печиво Троянди

Схожі на чайні троянди бежевого кольору, які квітнуть влітку у садках.

сирне печиво Троянди

Запрошуємо домашніх до чаю із смачним домашнім печивом!

печиво Троянди до чаю
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(3 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів