Смачне домашнє печиво до чаю Троянди
Опис
Смачне домашнє печиво «Троянди» пам’ятаю з дитинства! Це був один з моїх найулюбленіших рецептів домашньої випічки. Бабуся й мама часто готували печиво троянди.
Я дізналася рецепт і тепер теж печу ці смачненькі та гарненькі штучки. А нині поділюся рецептом домашнього печива із Вами!
Є чимало рецептів сирного печива: оці трояндочки, тоді гусячі лапки, а ще - сирні рогалики з повидлом, і всі по-своєму смачні. Згодом я познайомлю Вас з усіма ними, ож заходьте на сайт:).
А почнемо з печива Троянди!
Інгредієнти:
Для тіста:
- 250 г сиру;
- 1 жовток;
- 50 г цукру (1/4 склянки);
- 70 г верщкового масла;
- 0,5 чайної ложки соди;
- 0,5 столової ложки оцту;
- Дрібка солі;
- 1 склянка борошна (130 г).
Склянка - 200 мл.
Для безе:
- 1 білок;
- 100 г цукру (0,5 склянки);
Інструкція:
Жовток акуратно віокремлюємо від білка. Розтираємо сир із цукром та жовтком.

Додаємо негаряче розтоплене вершкове масло.

Просіюємо борошно із содою (чи розпушувачем, 1,5 ч.л., тоді оцет не потрібен), трошки олимо тісто, додаємо оцет та швидко перемішуємо.

Після замішування виходить м’яке сирне тісто. Час розігріти духовку до 180С.

До яєчного білка додаємо півсклянки цукру та збиваємо міксером до міцної густої бьілої піни, десь хвилини 4-5 , поступово підвищуючи швидкість.

Притрушуємо стіл борошном та розкачуємо тісто у корж прямокутної форми 0,5 см завтовшки.

За допомогою ложки розподіляємо по коржу безе. Краєчки залишаємо вільними, близько 2-3 см, щоби безе не вилізло назовні.

Згортаємо тісто рулетом.

Ріжемо на шматочки 1,5-2 см.

Розкладаємо на деці, застеленому пергаментом для випікання.

Ставимо до розігрітої духовки та випікаємо приблизно півгодини,може 35 хвилин - до того часу, як тісто набуде золотавого кольору, а безе стане сухим та крихким і злегка карамельним на колір.

Ось які гарні троянди з сирного тіста вийшли! Перекладаємо печиво на тацю.

Схожі на чайні троянди бежевого кольору, які квітнуть влітку у садках.

Запрошуємо домашніх до чаю із смачним домашнім печивом!
