Контент

М’ясо з чорносливом

Порцій: 6  
Калорійність: ккал  
Час приготування: підготовка 10 хвилин, приготування 50 хвилин

Опис

Як смачно приготувати м’ясо? Спробуйте додати чорнослив. Цей запашний сухофрукт надає м’ясним стравам особливого смаку та аромату.

м'ясо з чорносливом

Авжеж, чорнослив чудово смакує не лише у компотах та випічці, але й у других стравах. М’ясо з чорносливом та томатною підливкою – чудовий рецепт, який варто спробувати!

свинина з чорносливом

інгредієнти для м'яса з чорносливом

Інгредієнти:

  • 0,5 кг м’яса;
  • 1 середня цибулина;
  • 1 морква;
  • 100 г чорносливу без кісточок;
  • Сіль, перець за смаком;
  • 1-2 склянки води;
  • 2-3 столових ложки томатної пасти;
  • 1-2 лаврових листи;
  • 2-3 столових ложки олії.

Інструкція:

Розігріваємо у пательні з високими бортиками олію. Викладаємо дрібно нарізану цибулю та пасеруємо на середньому вогні 3-4 хвилини. Тим часом тремо очищену моркву на великій тертці.

смажимо цибулю

Додаємо терту моркву до цибулі та продовжуємо обсмажувати ще 2-3 хвилини.

смажимо моркву

Тоді додаємо шматочки м’яса та обсмажуємо ще кілька хвилин, періодично помішуючи.

додаємо шматочки м'яса

Далі вливаємо до пательні склянку-півтори води – щоби покрити м’ясо та овочі – та тушкуємо під кришкою на невеличкому вогні до готовності м’яса, близько 45 хвилин.

додаємо води до пательні

Коли страва майже готова (м’ясо м’яке), розмішуємо у пів склянці води томатну пасту та додаємо до підливки. Замість цього можна взяти домашній томатний сік – це навіть краще, бо натуральніше. Також додаємо сіль та жменю промитого чорносливу. Довершать ароматичний букет лавровий листок та кілька горошинок перцю.

додаємо спеції та чорнослив

Хай підливка прокипить ще хвилин п’ять, і м’ясо з чорносливом готове!

смачне м'ясо з чорносливом

Ця страва чудово пасує до різноманітних гарнірів – картопляного пюре, гречки, рису чи макаронів.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів