М’ясо з чорносливом
Опис
Як смачно приготувати м’ясо? Спробуйте додати чорнослив. Цей запашний сухофрукт надає м’ясним стравам особливого смаку та аромату.
Авжеж, чорнослив чудово смакує не лише у компотах та випічці, але й у других стравах. М’ясо з чорносливом та томатною підливкою – чудовий рецепт, який варто спробувати!
Інгредієнти:
- 0,5 кг м’яса;
- 1 середня цибулина;
- 1 морква;
- 100 г чорносливу без кісточок;
- Сіль, перець за смаком;
- 1-2 склянки води;
- 2-3 столових ложки томатної пасти;
- 1-2 лаврових листи;
- 2-3 столових ложки олії.
Інструкція:
Розігріваємо у пательні з високими бортиками олію. Викладаємо дрібно нарізану цибулю та пасеруємо на середньому вогні 3-4 хвилини. Тим часом тремо очищену моркву на великій тертці.

Додаємо терту моркву до цибулі та продовжуємо обсмажувати ще 2-3 хвилини.

Тоді додаємо шматочки м’яса та обсмажуємо ще кілька хвилин, періодично помішуючи.

Далі вливаємо до пательні склянку-півтори води – щоби покрити м’ясо та овочі – та тушкуємо під кришкою на невеличкому вогні до готовності м’яса, близько 45 хвилин.

Коли страва майже готова (м’ясо м’яке), розмішуємо у пів склянці води томатну пасту та додаємо до підливки. Замість цього можна взяти домашній томатний сік – це навіть краще, бо натуральніше. Також додаємо сіль та жменю промитого чорносливу. Довершать ароматичний букет лавровий листок та кілька горошинок перцю.

Хай підливка прокипить ще хвилин п’ять, і м’ясо з чорносливом готове!

Ця страва чудово пасує до різноманітних гарнірів – картопляного пюре, гречки, рису чи макаронів.