Домашня буженина в духовці
Опис
Досить купувати ковбасу та шинку у крамниці! Краще приготуємо смачну та кориснішу за складом страву – буженину по-домашньому.
Запечене м’ясо має цілком натуральний склад, на відміну від магазинних ковбас – хтозна, що туди додають! Рецепт домашньої буженини дуже простий, готувати легко, а смакувати потім добре. І до гарніру на друге, і на бутерброди собі на роботу чи дітям до школи.
Я пробувала різні рецепти запеченого м’яса, і цей, яким зараз ділюся з Вами, - найкращий. М’ясо особливо м’яке завдяки маринаду з червоного вина, а набір спецій та часник надають страві чудового аромату.
Інгредієнти:
- 1 кг свинини (яблучко, ошийок);
- 3 столові ложки червоного вина;
- 3 чайні ложки крупної солі;
- Набір спецій «універсальний» або 1/3 чайної ложки суміші перців;
- 2-3 лаврових листа;
- 1/3-1/2 чайної ложки куркуми;
- Сушений базилік;
- Кілька зубків часнику.
Інструкція:
Змішуємо спеції та сіль. Використовуйте ваші улюблені прянощі – чорний мелений перець чи солодку паприку; базилік чи розмарин – вони нададуть страві апетитного аромату. Куркума – дуже корисна приправа, вживання якої покращує пам’ять, а ще завдяки куркумі у буженини буде чудова золотиста скоринка.
Насипаємо третину суміші спецій до харчового пакетику (перевірте, щоб він був цілий).
![готуємо спеції готуємо спеції](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2019/02/domashnia-buzhenyna-2.jpg)
М’ясо миємо, обсушуємо паперовим рушником та кладемо до пакетика на спеції. Поливаємо червоним вином, а зверху висипаємо другу частину спецій (і ще третина поки що залишається).
![маринуємо м'ясо маринуємо м'ясо](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2019/02/domashnia-buzhenyna-3.jpg)
Загортаємо пакетик та ставимо до холодильника на ніч. Якщо треба приготувати сьогодні – хай маринується за кімнатної температури протягом 2 годин. А у холодильнику замариноване м’ясо можна залишити навіть на 2-3 дні: що довше воно перебуває в маринаді, то м’якішим буде.
Діставши м’ясо, викладаємо його на фольгу для запікання та посипаємо з усіх боків залишком спецій. Можна нашпигувати часником. Знизу та зверху покладемо по лавровому листочку.
![шпигуємо м'ясо часником шпигуємо м'ясо часником](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2019/02/domashnia-buzhenyna-5.jpg)
Щільно загортаємо м’ясо у фольгу та кладемо у форму для запікання чи пательню. Наливаємо на дно посуду на 2 см води.
![загортаємо м’ясо у фольгу загортаємо м’ясо у фольгу](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2019/02/domashnia-buzhenyna-6.jpg)
Ставимо до розігрітої духовки та запікаємо за 180С протягом 1,5-2 годин. Буженина готова, коли м’ясо при перевірці кінчиком ножа буде м’яким, а бульйон з нього – прозорим.
![запікаємо буженину запікаємо буженину](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2019/02/domashnia-buzhenyna-7.jpg)
Коли буженина трохи охолоне, нарізаємо м’ясо скибочками.
![смачна домашня буженина смачна домашня буженина](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2019/02/domashnia-buzhenyna-10.jpg)
Страва чудово підходить до різномантіних гарнірів – картоплі, каші, макарон, або ж просто на хлібі, як бутерброд, теж дуже смачно! Запечене м’ясо добре зберігається у холодильнику упродовж 3-4 діб.