Смачні котлети з фаршу
Опис
Гарячі, духмяні, смачні домашні котлети - дуже апетитна страва! А як зробити котлети так, щоб вони вдалися, не розвалилися та не прилипли до пательні? Зараз я розповім Вам чудовий рецепт котлет з фаршу, який у нашій родині одностайно обрано найкращим.
За цим рецептом котлетки виходять соковиті, із рум’яною скоринкою, та дуже смачні. Секрет - у додаванні до фаршу великої кількості хлібу, і не білого, як зазвичай, а житнього.
Спробуйте приготувати котлети за цим рецептом, Вам сподобається!
Інгредієнти:
- 0,5 кг яловичого фаршу;
- 300 г чорного хлібу;
- Молоко чи вода для замочування хлібу;
- 3 середні цибулини;
- 1-2 зубчика часнику;
- Сіль та перець за смаком (десь 1/3 чайної ложки солі та дрібка перцю);
- Панірувальні сухарики - 100 г;
- Олія для смаження.
Інструкція:
Чорний хліб кладемо до широкої мілкої тарілки із молоком чи водою.

Замочуємо, трохи згодом перевертаємо на інший бік. Коли хліб розмокне, розминаємо руками та додаємо до фаршу.
Також додаємо терту на великій тертці цибулю та на мілкій - часник, сіль та перець.

Гарно вимішуємо. Змоченими у воді руками формуємо котлетки. Обкачуємо у панірувальних сухариках.

Викладаємо на добряче розігріту пательню з олією та смажимо на середньому вогні по 4-5 хвилин з кожного боку.

Щоб гарно просмажились всередині, можна накрити пательню кришкою, коли котлети смажаться з першого боку.

Готові котлети лопаткоюю перекладаємо на тарілку та подаємо із гарніром - кашами, картоплею, салатами з овочів.
