Гарячі канапки з ковбасою та сиром
Опис
Пропоную Вам рецепт простих, оригінальних та дуже смачних канапок з ковбасою та сиром, запечених в духовці. Ця нескладна страва чудово підійде як для швидкого перекусу, підобідку чи полуденку, так і для святкового столу.
Гарячі канапки з ковбасою, сиром та помідорними кружальцями - напрочуд духмяні та апетитні, з тонкою хрусткою скориночкою знизу та соковитою начинкою.
Це один з-поміж моїх улюблених рецептів гарячих бутербродів. До речі, українською більш вірно казати не «бутерброди», а канапки чи накладанці. Тож так ми їх надалі й називатимемо. Нумо готувати смачні канапки!
Інгредієнти:
- Білий багет;
- 100 г твердого сиру («голандський»);
- 150 г вареної ковбаси («молочна»);
- 2 помідори (свіжі чи заморожені);
- 3 столові ложки сметани;
- 1/3 чайної ложки гірчиці;
- 1 столова ложка оливкової олії;
- 1/3 столової ложки цитринового соку;
- Дрібка солі;
- Дрібка меленого чорного перцю;
- Пучок зеленої цибулі, кропу чи петрушки. Обирайте не сирний продукт, а саме сир, і ковбасу також беріть якісну.
Інструкція:
Духовку розігріваємо до 200С.
Сир та ковбасу натираємо на тертці із великими вічками.
Змішуємо олію, лимонний сік, гірчицю, сіль та перець. Додаємо сметану та знов гарно перемішуємо. Цей соус - чудова заміна майонезу, його можна використовувати для всіх салатів та інших страв, у складі яких є майонез.
Один заморожений помідор натираємо на тертці. Я завжди восени заморожую помідори, щоби потім додавати їх до борщу замість томатної пасти - так натуральніше. У тертому по заморожуванні помідорі не відчувається насіння, а коли відтане, він стає схожим на томатну пасту. Якщо у вас нема заморожених томатів, візьміть одну столову ложку кетчупу, краще домашнього.
Змішуємо терту ковбасу, сир, помідор та соус. Можна додати спецій та зелені за смаком. Багет ріжемо скибочками 1 см завтовшки.
Накладаємо суміш на шматки хлібу та розміщуємо їх на листі для запікання.
На кожну канапку кладемо помідорне кружальце.
Ставитмо на верхню поличку духовки, розігрітої до 200-220С, та запікаємо упродовж 5 хвилин.
Гарячі канапки перекладаємо на тацю та посипаємо подрібненою зеленню.
І за кілька хвилин, коли трошечки охолонуть, подаємо, бо ж гарячі накладанці найсмачніші щойно приготовані.