Контент

Суп з білої квасолі

Порцій: 8  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 1 година

Опис

Смачний та поживний суп із квасолі посідає почесне призове місце у хіт-параді зігріваючих зимових супів, поряд із гороховим супом, який ми нещодавно готували.

суп з білої квасолі

Квасоля мені подобається в усіх стравах: з нею виходить смачнющий борщ, чудова томатна підлива, корисний салат вінегрет та ось - чудовий суп!

квасолевий суп

Пропоную і Вам потішити своїх домашніх смачною першою стравою.

інгредієнти для супу з квасолі

Інгредієнти:

    На 3 л води:
  • 1 склянка білої квасолі;
  • 3 середні картоплини;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 2 столові ложки олії;
  • 1 без верху столова ложка солі чи за смаком;
  • 1-2 лаврових листи;
  • Зелень свіжа чи заморожена - кріп, петрушка, зелена цибуля;
  • перець чорний горошок чи мелений за смаком.

Інструкція:

Щоби квасоля швидко зварилася та добре засвоювалася, потрібно напередодні її залити чистою холодною водою та залишити на ніч. Води треба в 2-3 раза більше, ніж квасолі. За ніч квасоля вбере багато води і потому буде швидко готуватися. Цей прийом варто застосовувати для приготування не лише супу, а й усіх страв із квасолі - коли варите її для вінегрету, пиріжків, підливи тощо.

замочуємо квасолю

Набираємо до каструлі води, висипаємо замочену квасолю та ставимо варитися на середній вогонь. Квасоля вариться досить довго, десь 30-40 хвилин - це залежить від її розміру та сорту. Коли вона почне ставати м’якою, але залишатиметься ще трохи твердуватою, час додавати інші інгредієнти.

варимо квасолю

Картоплю чистимо, ріжемо невеликими кубиками та додаємо до супу. Можна разом із картоплею додати частину моркви у вигляді кружалець, а решту додамо до засмажки.

підготуємо овочі

Хай вариться разом із квасолею хвилин 7, а ми тим часом зробимо засмажку, яка надасть супу гарного золотавого кольору.

смажимо цибулю

Розігріваємо на пательні олію та обсмажуємо 1-2 хвилини подрібнену цибулю.

додаємо моркву

Далі додаємо терту моркву та обсмажуємо, помішуючи, ще пару хвилин, до м’якості.

засмажка до супу

Додаємо засмажку до супу. Солимо, перемішуємо та варимо упродовж 3-4 хвилин.

додаємо засмажку до супу

Тоді додаємо до супу зелень, перець та лавровий лист. Через 1-2 хвилини можна знімати з вогню: суп із квасолею готовий.

додаємо зелень до супу

Також квасолевий суп можна варити не лише з білої, а й із кольорової квасолі. Тільки тоді він буде не світло-золотистого кольору, а темного, брунатного - такий колір надає коричнева чи строката квасоля.

смачний суп з квасолі
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(7 голосів, в середньому: 3.9 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів