Салат з листя кульбаби

Порцій: 4   Час приготування: 10 хвилин 27. 05. 2017 г.

Кульбабки такі сонячні, золоті! Поглянеш на ці маленькі сонечка - і радісно стає. А якщо іще й з’їсти листячка, то взагалі звеселитеся! Бо страви з листя кульбаби піднімають тонус, покращують настрій та заряджають весняною сонячною енергією!

весняний салат з листя кульбабки

У кульбабці містяться речовини, які поліпшують апетит та зміцнюють сердце, судини й нервову систему; очищують організм, здіснюють протизапальну дію, допомагають у очищенні шкіри від косметичних дефектів. Тож кульбабка, багата на антиоксиданти, магній, калій та чимало інших мікроелементів та вітамінів, - це здоров’я та краса!

кульбабки фото

Листячко кульбаби для їстівних цілей, як і молоду кропиву на борщ, збирають навесні, у квітні-травні, коли воно молоде та ще не набуло гіркуватого присмаку. Гайда за місто, десь у село чи на луки, де є багато чистих, не забруднених автівками чи домашніми тваринами кульбабкових галявин! А ось у багатьох країнах світу, уявіть, кульбабки навіть вирощують на спеціальних плантаціях! Такі є у Голандії, Франції, Австрії, Індії, США та навіть Японії! Може, й нам варто вирощувати кульбабки на своєму городі, як Ви гадаєте?

З листя кульбабки готують смачні весняні салати та соуси, з квітів - кульбабковий мед - смачне та корисне варення; бутони маринують, а французи ще й вино роблять!

А ми сьогодні приготуємо простий салат з листя кульбаби. Для нього треба небагато інгредієнтів, а приготувати цей салатик можна просто на природі. Наврати свіженького листя, помити - і зразу ж зготувати, щоби збереглося найбільше вітамінів!

інгредієнти для салату з листя кульбаби

Інгредіенти:

  • Пучок листя кульбабки;
  • 2 яйця, відварених вкруту;
  • Сметана;
  • сіль.

Процес приготування:

Яйця заздалегідь відварюємо вкруту та заливаємо холодною водою, щоб легче було очистити.

Збираємо молоде листячко та гарненько його миємо. Спочатку ражду потримати листя у холодній воді хвилин п’ять - так треба відмочувати всю зелень, що росте при землі: шпінат, салату, петрушку. Бо часто, особливо після дощів, на листі земля чи пил. Потім прополоскати під проточною водою, струснути чи трохи обсушити на рушнику - і можна робити салат.

збираємо листя кульбаби

Яйця нарізаємо невеличкими кубиками.

як приготувати салат з кульбаби

Трохи подрібнюємо листя, змішуємо з нарізаними яйцями, заправляємо сметаною та солимо за смаком.

змішуємо яйця, зелень та сметану

Перемішуємо, і весняний салат готовий!

вітамінний салат з листя кульбабки

Можна додати до нього ще й іншої зелені: зеленої цибулі чи молодого часнику, кропу або шпинату. Але мені захотілося зробити суто кульбабковий салат:)

смачний та корисний салатик

Смачного Вам!

рецепт салату з листя кульбаби
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, у середньому: 5 из 5)
Позначки запису:
Коментарі до запису "Салат з листя кульбаби"
Перейти до форми коментування
  1. Цього року вiдкрили для себе вiдьмацький ресторан "Лиса гора" у Киевi на Воровського.
    I потрапили там на сезонне меню - жовтi промiнцi кульбабки у всiх салатах та коктейлях-напоях. Чудове авторське меню.

    А в Хмельницькому у ресторацii Шпiгеля потрапили на кропивне меню, кропивний торт вразив неймовiрно, повторити на жаль не вдалось.

    • О, кропивний торт!!! Це дуже цікаво!
      А як він виглядає? Він зелений? Солодкий чи закусочний?
      Я обожнюю страви з кропиви - готую з неї смачнющі оладки та зелений борщ, рецепти є тут на сайті:)
      Колись ще пекла зелений кропив'яний хліб.
      А ось про торт вперше чую. Може, це на кшталт шпінатного зеленого бісквіту?
      Якщо Ви опишете цей торт, може спробуємо разом його приготувати?

Напишіть коментар до цього рецепту ↓

* Обов`язкові для заповнення поля
Увага: всі коментарі проходять модерацію.