Смачна та швидка картопляна піца
Опис
Ця проста та надзвичайно смачна страва так сподобалася мені та усім, хто її пробував, що я готувала картопляну піцу на сковороді вже тричі! Пропоную і Вам зробити цю смакоту на сніданок чи на вечерю своїй родині.
Прості продукти, поєднані оригінальним чином – і ось замість смаженої картоплі з ковбасою та яєчні ви подаєте до столу всіма улюблену піцу! До того ще й тісто не потрібно замішувати, оскільки у цьому рецепті основою піци є картопля.
Страва виходить дуже апетитна, поживна та приваблива на вигляд. Подобається і дітям, і дорослим!
Інгредієнти:
На пательню 24-26 см:
- 4 середні картоплини;
- 4 яйця;
- 10 кружалець шинки чи вареної ковбаси;
- 3 помідори, свіжі чи заморожені;
- 50 г твердого сиру;
- Велика дрібка солі;
- Дрібка перцю;
- 1-2 столові ложки олії;
- Зелень: петрушка, кріп, зелена цибуля.
Інструкція:
Картоплю чистимо, миємо та тремо на великій тертці. Розігріваємо олію у пательні та висипаємо туди терту картоплю, трохи солимо. Обсмажуємо, час від часу помішуючи, до напівготовності картоплі – десь хвилини 3-4.
Тим часом ріжемо кружальцями шинку та помідори, сир тремо на великій тертці, яйця збиваємо виделкою із сіллю та перцем, а зелень подрібнюємо.
Ложкою рівномірно виливаємо збиті яйця на обсмажену картоплю.
Зверху викладаємо шинку.
Тоді – помідорні кружальця.
Посипаємо тертим сиром. Можна взяти твердий голандський сир або м’який адигейський чи моцарелу.
Накриваємо кришкою та тримаємо на невеличкому вогні хвилин 10-12, доки картопля та яйця будуть готові.
Готову картопляну піцу посипаємо зеленню та подаємо до столу теплою!
Можна розрізати піцу на порційні сегменти та викладати на тарілки лопаткою.
Чи їсти просто з пательні ложкою.