Домашнє пісочне печиво для дітей
Опис
О, яке ж смачне пісочне печиво! Розсипчасте, солоденьке! Тому його так люблять дітки (й дорослі)! Але чи знаєте Ви, що на виробництві у тісто кладуть маргарин замість вершкового масла,і то добре, як він свіжий. Тому невідомо, чи корисний склад магазинного печива - звичайно, є винятки, коли виробник добросовісний і всі продукти свіжі та якісні, але єж все одно на кондитерській фабриці не кластимуть до тіста найкраще вершкове масло без пальмової олії. А ми вдома - будемо! Тим більше, коли пектимемо печиво для дітей. Зараз я розповім Вам простий рецепт смачного пісочного печива, яке дуже подобається діткам!
Якщо у Вас є різні формочки для печива у вигляді квіточок, звіряток, корабликів, кленових листочків тощо - ще краще! Тоді печиво буде не тільки смачне й корисне, але й цікаве, і веселе! Покличте діточок допомагати Вам вирізати формочками печиво - маленьким помічникам неодмінно буде до вподоби таке захоплююче заняття!
Таке печиво добре випікати до свят - до Нового Року можна оздобити їстівними прикрасами ялинку для малюків; на Миколая - понести до школи чи садочку солодке пригощення, так само, як і до дитячсого Дня Народження. Та й просто так,без приводу, до вечірнього чаювання чи недільного сніданку теж здорово зробити смачне пісочне печиво!
Інгредієнти:
- 300 г борошна;
- 180 г цукрової пудри;
- 200 г вершкового масла;
- 1-2 столові ложки какао-порошку;
- Пара дрібок солі;
- 2 жовтки.
Інструкція:
Розігріваємо духовку до 200 С - пісочне печиво треба ставити до гарячої духовки, а охолоджувати тісто за даним рецептом не потрібно.
Борошно просіюємо до миски, туди ж ппросіюємо чи висипаємо цукрову пудру, додаємо сіль та нарізане шматочками нехолодне, трохи м\яке вершкове масло.

Руками перетираємо у крихту.

Додаємо жовтки та швидко замішуємо тісто - довго місити не варто,досить зібрати докупи. Якщо тісто не хоче збиратися у кулю й кришиться - додаємо півложки-ложку-півтори сметани чи холодной води (молока). Якщо навпаки, тісто липке - додаємо ще трохи борошна. А якщо хочете шоколадне пісочне печиво, додайте какао.

Можна розділити тісто навпіл та зробити два види печива: біле й шоколадне.

Розвалковувати тісто зручно між двоима листами пергаменту: тоді воно не прилипає ні до столу, ні до качалки. Тільки трохи притрусіть його з лобох сторін борошном. Розкачуємо 3-5 мм завтовшки. Якщо шар тіста тонкий - печиво буде хрустке, якщо товщий - м`якше та розсипчасте.

Формочками вирізаємо з тіста печиво.

Та викладаємо на деко, встелене пергаментом. Змащувати папір не треба, бо у складі печива є жир і воно не прилипне.

Ставимо до розігрітої духовки та випікаємо 15-20 хвилин.

Із шоколадним печивом будьте особливо уважні, бо воно темне і складніше побачити, коли готове. Можна перевірити шпажкою - чи тісто сухе. Ось таке має бути готове печиво.

А із білим тістом легше зорієнтуватися - випікаємо до світло-золотистого кольору.




Готове печиво викладаємо на стіл чи на тацю, щоби трохи охололо - і можна пригощатися! Втім, є спосіб зробити домашнє печиво для дітей ще гарнішим, а саме - розмалювати його цукровими олівцями (такі продають в АТБ напередодні Великодня),або ж домашньою глазур’ю із лимонного соку (1-1,5 ст.л.)та цукрової пудри (півсклянки). Змішуємо пудру та сік, регулюємо густину глазурі, додаючи того чи іншого, а тоді переливаємо до пакетика, зрізаємо куточок та малюємо!

Дітки будуть у захваті! Дозвольте їм самим розмалювати печиво,як вони хочуть. Хай буде зелена сова, і коти в горошок, і смугасті кажани! Це творчсіть і фантазія:)

Дуже смачне , особливо шоколадне)
Спекли з сином, йому дуже сподобалося!
Вау, дякую за коментар і фото! Це у вас динозаври? Супер!