Печиво Кленовий лист
Опис
Подивіться, яке гарне печиво у вигляді кленових листочків – чудова випічка до осіннього чаювання!
Здається, нібито жовте кленове листя закружляло у танку та опустилося просто на тацю.
А це листячко їстівне, та ще й смачне! І має у своєму складі цікавий таємний інгредієнт, пов’язаний із кленом. Здогадалися, який?
Так, це пісочне печиво із кленовим сиропом! Він схожий на мед чи патоку: солодкий, густий, темно-чайного кольору, із характерним приємним смаком, та щей корисний для організму – звісно, якщо це справжній кленовий сироп.
Ну то що, спробуємо оригінальний рецепт? До речі, формочка у мене саморобна, виготовлена із бляшанки з-під згущеного молока. Якщо Вам подобається – пишіть, ми й Вам залюбки таку зробимо!
Інгредієнти:
- 100 г вершкового масла;
- 70 г цукру;
- 1 середнє яйце;
- 75 мл кленового сиропу;
- 2-2,5 склянки борошна (260-325 г);
- ¼ чайної ложки розпушувачу;
- ¼ чайної ложки солі.
Інструкція:
Масло заздалегідь дістанемо з холодильнику, хай розм’якшиться за кімнатної температури.
М’яке масло збиваємо чи розтираємо із цукром.
![масло збиваємо з цукром масло збиваємо з цукром](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/11/pechyvo-klenovyi-lyst-5.jpg)
Додаємо яйце, кленовий сироп та знов збиваємо – із хвилинку міксером.
![додаємо яйця і сироп додаємо яйця і сироп](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/11/pechyvo-klenovyi-lyst-6.jpg)
Частинами просіюємо борошно, до першої порції додаємо розпушувач, також додаємо сіль.
![додаємо борошно додаємо борошно](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/11/pechyvo-klenovyi-lyst-7.jpg)
Дивимося на консистенцію тіста – коли воно буде вже не липким, та м’яким – борошна досить. Збираємо тісто у кулю, притискаємо, щоби воно набуло форми диску – так рівномір ніше охолодиться, - загортаємо у пакетик та ставимо до холодильника на 1 годину.
Розігріваємо духовку до 180 С. Деко застеляємо кондитерським пергаментом. Дістаємо тісто та розвалковуємо у пласт 3-5 мм завтовшки. Зручно розкачувати тісто між двома листами пергаменту, трохи притрусивши борошном з обох сторін.
![розвалковуємо тісто розвалковуємо тісто](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/11/pechyvo-klenovyi-lyst-8.jpg)
Формочкою вирізаємо печиво та перекладаємо на деко.
![вирізаємо печиво вирізаємо печиво](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/11/pechyvo-klenovyi-lyst-9.jpg)
Якщо є час та бажання, можна зробити кленове листячко ще красивішим – зворотним боком ножа намалювати на ньому прожилки.
![прикрашаємо печево прикрашаємо печево](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/11/pechyvo-klenovyi-lyst-10.jpg)
Ставимо деко із печивом до духовки та випікаємо до світло-золотавого кольору, десь 15 хвилин. Не перетримайте, бо надто засмажене печиво стає твердим. Поки випікається перша порція, зліпимо докупи обрізки, знов розвалкуємо та підготуємо другу порцію.
![випікаємо печиво кленовий лист випікаємо печиво кленовий лист](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/11/pechyvo-klenovyi-lyst-11.jpg)
Готове печиво викладаємо на тацю.
![оригінальне печиво кленовий лист оригінальне печиво кленовий лист](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/11/pechyvo-klenovyi-lyst-12.jpg)
Можна притрусити цукровою пудрою.
![притрушуємо цукровою пудрою притрушуємо цукровою пудрою](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/11/pechyvo-klenovyi-lyst-13.jpg)
Правда ж, гарне? А як легко готується!
![смачне печиво смачне печиво](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/11/pechyvo-klenovyi-lyst-16.jpg)
Нумо дивувати своїх рідних та друзів!