Печиво Кленовий лист
Опис
Подивіться, яке гарне печиво у вигляді кленових листочків – чудова випічка до осіннього чаювання!
Здається, нібито жовте кленове листя закружляло у танку та опустилося просто на тацю.
А це листячко їстівне, та ще й смачне! І має у своєму складі цікавий таємний інгредієнт, пов’язаний із кленом. Здогадалися, який?
Так, це пісочне печиво із кленовим сиропом! Він схожий на мед чи патоку: солодкий, густий, темно-чайного кольору, із характерним приємним смаком, та щей корисний для організму – звісно, якщо це справжній кленовий сироп.
Ну то що, спробуємо оригінальний рецепт? До речі, формочка у мене саморобна, виготовлена із бляшанки з-під згущеного молока. Якщо Вам подобається – пишіть, ми й Вам залюбки таку зробимо!
Інгредієнти:
- 100 г вершкового масла;
- 70 г цукру;
- 1 середнє яйце;
- 75 мл кленового сиропу;
- 2-2,5 склянки борошна (260-325 г);
- ¼ чайної ложки розпушувачу;
- ¼ чайної ложки солі.
Інструкція:
Масло заздалегідь дістанемо з холодильнику, хай розм’якшиться за кімнатної температури.
М’яке масло збиваємо чи розтираємо із цукром.

Додаємо яйце, кленовий сироп та знов збиваємо – із хвилинку міксером.

Частинами просіюємо борошно, до першої порції додаємо розпушувач, також додаємо сіль.

Дивимося на консистенцію тіста – коли воно буде вже не липким, та м’яким – борошна досить. Збираємо тісто у кулю, притискаємо, щоби воно набуло форми диску – так рівномір ніше охолодиться, - загортаємо у пакетик та ставимо до холодильника на 1 годину.
Розігріваємо духовку до 180 С. Деко застеляємо кондитерським пергаментом. Дістаємо тісто та розвалковуємо у пласт 3-5 мм завтовшки. Зручно розкачувати тісто між двома листами пергаменту, трохи притрусивши борошном з обох сторін.

Формочкою вирізаємо печиво та перекладаємо на деко.

Якщо є час та бажання, можна зробити кленове листячко ще красивішим – зворотним боком ножа намалювати на ньому прожилки.

Ставимо деко із печивом до духовки та випікаємо до світло-золотавого кольору, десь 15 хвилин. Не перетримайте, бо надто засмажене печиво стає твердим. Поки випікається перша порція, зліпимо докупи обрізки, знов розвалкуємо та підготуємо другу порцію.

Готове печиво викладаємо на тацю.

Можна притрусити цукровою пудрою.

Правда ж, гарне? А як легко готується!

Нумо дивувати своїх рідних та друзів!