Контент

Печиво Кленовий лист

Порцій: 45 штук  
Калорійність: ккал  
Час приготування: підготовка 15 хвилин, очікування 1 година, випікання хвилин

Опис

Подивіться, яке гарне печиво у вигляді кленових листочків – чудова випічка до осіннього чаювання!

печиво кленовий лист

Здається, нібито жовте кленове листя закружляло у танку та опустилося просто на тацю.

осіннє печиво

А це листячко їстівне, та ще й смачне! І має у своєму складі цікавий таємний інгредієнт, пов’язаний із кленом. Здогадалися, який?

смачне печиво кленовий лист

Так, це пісочне печиво із кленовим сиропом! Він схожий на мед чи патоку: солодкий, густий, темно-чайного кольору, із характерним приємним смаком, та щей корисний для організму – звісно, якщо це справжній кленовий сироп.

печиво з кленовим сиропом

Ну то що, спробуємо оригінальний рецепт? До речі, формочка у мене саморобна, виготовлена із бляшанки з-під згущеного молока. Якщо Вам подобається – пишіть, ми й Вам залюбки таку зробимо!

Інгредієнти:

  • 100 г вершкового масла;
  • 70 г цукру;
  • 1 середнє яйце;
  • 75 мл кленового сиропу;
  • 2-2,5 склянки борошна (260-325 г);
  • ¼ чайної ложки розпушувачу;
  • ¼ чайної ложки солі.

Інструкція:

Масло заздалегідь дістанемо з холодильнику, хай розм’якшиться за кімнатної температури.

М’яке масло збиваємо чи розтираємо із цукром.

масло збиваємо з цукром

Додаємо яйце, кленовий сироп та знов збиваємо – із хвилинку міксером.

додаємо яйця і сироп

Частинами просіюємо борошно, до першої порції додаємо розпушувач, також додаємо сіль.

додаємо борошно

Дивимося на консистенцію тіста – коли воно буде вже не липким, та м’яким – борошна досить. Збираємо тісто у кулю, притискаємо, щоби воно набуло форми диску – так рівномір ніше охолодиться, - загортаємо у пакетик та ставимо до холодильника на 1 годину.

Розігріваємо духовку до 180 С. Деко застеляємо кондитерським пергаментом. Дістаємо тісто та розвалковуємо у пласт 3-5 мм завтовшки. Зручно розкачувати тісто між двома листами пергаменту, трохи притрусивши борошном з обох сторін.

розвалковуємо тісто

Формочкою вирізаємо печиво та перекладаємо на деко.

вирізаємо печиво

Якщо є час та бажання, можна зробити кленове листячко ще красивішим – зворотним боком ножа намалювати на ньому прожилки.

прикрашаємо печево

Ставимо деко із печивом до духовки та випікаємо до світло-золотавого кольору, десь 15 хвилин. Не перетримайте, бо надто засмажене печиво стає твердим. Поки випікається перша порція, зліпимо докупи обрізки, знов розвалкуємо та підготуємо другу порцію.

випікаємо печиво кленовий лист

Готове печиво викладаємо на тацю.

оригінальне печиво кленовий лист

Можна притрусити цукровою пудрою.

притрушуємо цукровою пудрою

Правда ж, гарне? А як легко готується!

смачне печиво

Нумо дивувати своїх рідних та друзів!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(3 голоса, в середньому: 3.3 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів