Контент

Смачне печиво з гарбузом та шоколадом

Порцій: 30  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 1 година

Опис

Якщо Ваші домашні не люблять гарбузову кашу, приготуйте їм ось таке смачнюще печиво! Воно таке смачне, що я готувала вже тричі.

печиво з гарбуза

Коли спекла вперше, донька попросила наступного дня зробити ще - і це при тому, що кашу з гарбуза їсти не хоче. А у вигляді печива із гарбузом та шоколадною крихтою діти залюбки їдять цей корисний овоч.

гарбузове печиво з шоколадом

Я вже не вперше помічаю, що з додаванням гарбузового пюре виходить напрочуд смачна випічка: і кекси, і пончики, і хліб. Найкраще обирати для солодкої випічки гарбуз у вигляді пляшечки, яскраво-жовтогарячого кольору - саме він найсолодший.

рецепт з гарбуза печиво

Отже, якщо ви шукаете рецепт з гарбуза - гайда пекти гарбузове печиво!

інгредієнти для гарбузового печива

Також спробуйте гарбузовий манник без яєць на кефірі. Це смакота!

Інгредієнти:

З порції інгредієнтів виходить два противня печива, 25-30 штук.
  • 250 г гарбузового пюре;
  • 300 г борошна (2 склянки по 250 мл);
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • ¼ чайної ложки соди;
  • Дрібка солі;
  • 125-150 г цукру (в залежності від того, наскільки солодкий гарбуз);
  • 100 г вершкового масла;
  • 100 г шоколаду;
  • 1 середнє яйце.

Інструкція:

Очищений гарбуз ріжемо кубиками та тушкуємо з невеликою кількістю води під кришкою до м’якості. Воду, що залишилася, зливаємо, гарбуз товчемо чи збиваємо блендером у пюре. Хай гарбузове пюре вистигне, тоді можна готувати тісто.

Просіюємо до миски борошно разом із розпушувачем та содою, всипаємо сіль та цукор, розмішуємо.

змішуємо сухі компоненти

Додаємо нарізане кубиками холодне масло, перетираємо руками у крихту.

додаємо масло

Додаємо гарбузове пюре та яйце, перемішуємо.

додаємо пюре з гарбуза та яйце

Додаємо шоколадні шматочки, ще раз перемішуємо та ставимо на півгодини до холодильника.

додаємо шоколад тісто для печива

Розігріваємо духовку до 190 С. Застилаємо лист пергаментом. Якщо папір для випікання якісний, його навіть змащувати не треба. Якщо є сумніви, чи не прилипне печиво, краще трохи змастити олією. Викладаємо порції тіста столовою ложкою на відстані 2-3 см.

викладаємо тісто

Випікаємо на середній чи верхній (якщо нагрів знизу) поличці духовки упродовж 15-20 хвилин, до яскраво-золотистого кольору.

випікаємо печиво

Викладаємо готове печиво з гарбуза на решітку чи на тацю.

рецепт печива з гарбуза

Смачно як теплим, так і наступного дня.

страви з гарбуза - смачне печиво
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(20 голосів, в середньому: 3.1 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів