Смачне печиво з гарбузом та шоколадом
Опис
Якщо Ваші домашні не люблять гарбузову кашу, приготуйте їм ось таке смачнюще печиво! Воно таке смачне, що я готувала вже тричі.
Коли спекла вперше, донька попросила наступного дня зробити ще - і це при тому, що кашу з гарбуза їсти не хоче. А у вигляді печива із гарбузом та шоколадною крихтою діти залюбки їдять цей корисний овоч.
Я вже не вперше помічаю, що з додаванням гарбузового пюре виходить напрочуд смачна випічка: і кекси, і пончики, і хліб. Найкраще обирати для солодкої випічки гарбуз у вигляді пляшечки, яскраво-жовтогарячого кольору - саме він найсолодший.
Отже, якщо ви шукаете рецепт з гарбуза - гайда пекти гарбузове печиво!
Також спробуйте гарбузовий манник без яєць на кефірі. Це смакота!
![гарбузовий манник](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2022/11/harbuzovyi-mannyk-11.jpg)
Інгредієнти:
- 250 г гарбузового пюре;
- 300 г борошна (2 склянки по 250 мл);
- 1 чайна ложка розпушувача;
- ¼ чайної ложки соди;
- Дрібка солі;
- 125-150 г цукру (в залежності від того, наскільки солодкий гарбуз);
- 100 г вершкового масла;
- 100 г шоколаду;
- 1 середнє яйце.
Інструкція:
Очищений гарбуз ріжемо кубиками та тушкуємо з невеликою кількістю води під кришкою до м’якості. Воду, що залишилася, зливаємо, гарбуз товчемо чи збиваємо блендером у пюре. Хай гарбузове пюре вистигне, тоді можна готувати тісто.
Просіюємо до миски борошно разом із розпушувачем та содою, всипаємо сіль та цукор, розмішуємо.
![змішуємо сухі компоненти змішуємо сухі компоненти](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/01/pechyvo-z-harbuza-2.jpg)
Додаємо нарізане кубиками холодне масло, перетираємо руками у крихту.
![додаємо масло додаємо масло](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/01/pechyvo-z-harbuza-3.jpg)
Додаємо гарбузове пюре та яйце, перемішуємо.
![додаємо пюре з гарбуза та яйце додаємо пюре з гарбуза та яйце](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/01/pechyvo-z-harbuza-4.jpg)
Додаємо шоколадні шматочки, ще раз перемішуємо та ставимо на півгодини до холодильника.
![додаємо шоколад додаємо шоколад](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/01/pechyvo-z-harbuza-5.jpg)
![тісто для печива тісто для печива](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/01/pechyvo-z-harbuza-6.jpg)
Розігріваємо духовку до 190 С. Застилаємо лист пергаментом. Якщо папір для випікання якісний, його навіть змащувати не треба. Якщо є сумніви, чи не прилипне печиво, краще трохи змастити олією. Викладаємо порції тіста столовою ложкою на відстані 2-3 см.
![викладаємо тісто викладаємо тісто](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/01/pechyvo-z-harbuza-7.jpg)
Випікаємо на середній чи верхній (якщо нагрів знизу) поличці духовки упродовж 15-20 хвилин, до яскраво-золотистого кольору.
![випікаємо печиво випікаємо печиво](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/01/pechyvo-z-harbuza-8.jpg)
Викладаємо готове печиво з гарбуза на решітку чи на тацю.
![рецепт печива з гарбуза рецепт печива з гарбуза](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/01/pechyvo-z-harbuza-9.jpg)
Смачно як теплим, так і наступного дня.
![страви з гарбуза - смачне печиво страви з гарбуза - смачне печиво](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/01/pechyvo-z-harbuza-13.jpg)