Смачне печиво з гарбузом та шоколадом
Опис
Якщо Ваші домашні не люблять гарбузову кашу, приготуйте їм ось таке смачнюще печиво! Воно таке смачне, що я готувала вже тричі.
Коли спекла вперше, донька попросила наступного дня зробити ще - і це при тому, що кашу з гарбуза їсти не хоче. А у вигляді печива із гарбузом та шоколадною крихтою діти залюбки їдять цей корисний овоч.
Я вже не вперше помічаю, що з додаванням гарбузового пюре виходить напрочуд смачна випічка: і кекси, і пончики, і хліб. Найкраще обирати для солодкої випічки гарбуз у вигляді пляшечки, яскраво-жовтогарячого кольору - саме він найсолодший.
Отже, якщо ви шукаете рецепт з гарбуза - гайда пекти гарбузове печиво!
Також спробуйте гарбузовий манник без яєць на кефірі. Це смакота!
Інгредієнти:
- 250 г гарбузового пюре;
- 300 г борошна (2 склянки по 250 мл);
- 1 чайна ложка розпушувача;
- ¼ чайної ложки соди;
- Дрібка солі;
- 125-150 г цукру (в залежності від того, наскільки солодкий гарбуз);
- 100 г вершкового масла;
- 100 г шоколаду;
- 1 середнє яйце.
Інструкція:
Очищений гарбуз ріжемо кубиками та тушкуємо з невеликою кількістю води під кришкою до м’якості. Воду, що залишилася, зливаємо, гарбуз товчемо чи збиваємо блендером у пюре. Хай гарбузове пюре вистигне, тоді можна готувати тісто.
Просіюємо до миски борошно разом із розпушувачем та содою, всипаємо сіль та цукор, розмішуємо.
Додаємо нарізане кубиками холодне масло, перетираємо руками у крихту.
Додаємо гарбузове пюре та яйце, перемішуємо.
Додаємо шоколадні шматочки, ще раз перемішуємо та ставимо на півгодини до холодильника.
Розігріваємо духовку до 190 С. Застилаємо лист пергаментом. Якщо папір для випікання якісний, його навіть змащувати не треба. Якщо є сумніви, чи не прилипне печиво, краще трохи змастити олією. Викладаємо порції тіста столовою ложкою на відстані 2-3 см.
Випікаємо на середній чи верхній (якщо нагрів знизу) поличці духовки упродовж 15-20 хвилин, до яскраво-золотистого кольору.
Викладаємо готове печиво з гарбуза на решітку чи на тацю.
Смачно як теплим, так і наступного дня.