Контент

Десерт з гарбуза: пампухи гарбузові

Порцій: 12  
Калорійність: ккал  
Час приготування: Очікування 2 години, приготування 25 хвилин.

Опис

Усій нашій родині так подобаються ці смачні, солодкі гарбузові пампухи, що я готую їх вже двічі! Це один з найкращих рецептів з гарбуза, які мені зустрічалися, разом із гарбузовими кексами. Навіть діти, які не дуже полюбляють гарбузову кашу, наминають ці пончики із насолодою! Тому, якщо Ви гадаєте, що приготувати з гарбуза, спробуйте оцей рецепт. Або ж іще дуже смачне гарбузове печиво із шоколадом.

пампухи з гарбуза

Звичайно я увесь час пробую нові рецепти, а повторно готую тільки те, що сподобалось надзвичайно, отримавши відмінну оцінку в домочадців. Хот б міг подумати, що з гарбуза можна зробити такі смаколики! Пухкі, рум’яні, золотисті, напрочуд смачні, ці пампухи схожі на товсті дріжджові оладки гарного жовтогарячого кольору.

смачні гарбузові пончики

Готувати пампухи чи то пончики з гарбуза на диво легко, продуктів треба міниімум і олії для смаження - також, що мені дуже до вподоби. Зазвичай пончики смажать у великій кількості олії, а ці - як оладки, тому вони виходять не дуже жирні.

рецепт з гарбуза

Раджу Вам неодмінно спробувати цей чудовий десерт з гарбуза!

інгредієнти для гарбузових пончиків

Інгредієнти:

На 12 штук:
  • 250 г пюре з гарбуза;
  • 10-12 г свіжих дріждів або півчайної ложки сухих;
  • 5 чайних ложок цукру;
  • дрібка солі;
  • 1 чайна ложка вершкового масла;
  • 2-3 столові ложки олії для смаження;
  • Цукрова пудра для посипки;
  • 1,5 склянки борошна.
У 200мл склянці міститься 130 г борошно, тобто всього треба десь 200 г. Але орієнтуйтесь на тісто, може знадобитися трохи більше борошна. За бажанням всередину пончиків можна покласти свіжі чи заморожені ягоди; вишню без кісточки, полуницю або малину, чи шмачтточок шоколаду.

Інструкція:

Готуємо гарбузове пюре. Очищений гарбуз (найкраще яскраво-помаранчевий, солодкий мускатний сорт) ріжемо невеликими кубиками, складаємо до каструльки, наливаємо трохи води та тушкуємо під кришкою до м’якості. Тоді воду зливаємо та товчемо гарбуз у пюре чи мелемо блендером до однорідності.

Коли гарбузове пюре буде вже не гарячим, а приємно теплим, кришимо до нього дріжджі, всипаємо цукор, додаємо вершкове масло та перемішуємо.

додаємо до гарбузового пюре дріжджі, цукор, масло

Тоді додаємо сіль та поступово просіюємо борошно.

додаємо борошно

Тісто має вийти не дуже крутим, можливо, навіть трохи липкуватим. Щоб було зручно вимішувати, покладіть тісто до харчового пакету, змащеного всередині олією, та вимісіть у пакеті. Тоді викладаємо тісто до миски, накриваємо рушником та залишаємо у теплі на 1,5-2 години.

замішуємо тісто

Коли тісто підніметься удвічі, час смажити пончики.

гарбузове тісто

Розігріваємо на пательні ложку олії. Ложкою чи рукою, що змащена олією, набираємо порції тіста з невелике яблуко завбільшки, вкладаємо досередини ягідку, формуємо кульку, притискаємо та викладаємо на гарячу пательню.

викладаємо пончики на пательню

Зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою та готуємо 3-5 хвилин з одного боку. Смажити треба на малому вогні, щоб пампухи встигли приготуватися всередині і при цьому не пригоріли. Ось пампухи підійшли та змінили колір, час перевертати.

як смажити пампухи

Далі перевертаємо на другий бік та так само смажимо під кришкою на маленькому вогні до рум’яності.

приготування пампухів

Готові гарбузові пончики перекладаємо на тарілку, можна застелити її паперовою серветкою, щоб всотала залишок олії.

страви з гарбуза

Хай трошки вистигнуть, тоді притрушуємо цукровою пудрою через ситечко.

посипаємо цукровою пудрою

Пампухи з гарбуза найсмачніші теплими, але і коли вихолонуть, теж смачно.

десерт з гарбуза
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів