Десерт з гарбуза: пампухи гарбузові
Опис
Усій нашій родині так подобаються ці смачні, солодкі гарбузові пампухи, що я готую їх вже двічі! Це один з найкращих рецептів з гарбуза, які мені зустрічалися, разом із гарбузовими кексами. Навіть діти, які не дуже полюбляють гарбузову кашу, наминають ці пончики із насолодою! Тому, якщо Ви гадаєте, що приготувати з гарбуза, спробуйте оцей рецепт. Або ж іще дуже смачне гарбузове печиво із шоколадом.
Звичайно я увесь час пробую нові рецепти, а повторно готую тільки те, що сподобалось надзвичайно, отримавши відмінну оцінку в домочадців. Хот б міг подумати, що з гарбуза можна зробити такі смаколики! Пухкі, рум’яні, золотисті, напрочуд смачні, ці пампухи схожі на товсті дріжджові оладки гарного жовтогарячого кольору.
Готувати пампухи чи то пончики з гарбуза на диво легко, продуктів треба міниімум і олії для смаження - також, що мені дуже до вподоби. Зазвичай пончики смажать у великій кількості олії, а ці - як оладки, тому вони виходять не дуже жирні.
Раджу Вам неодмінно спробувати цей чудовий десерт з гарбуза!
Інгредієнти:
- 250 г пюре з гарбуза;
- 10-12 г свіжих дріждів або півчайної ложки сухих;
- 5 чайних ложок цукру;
- дрібка солі;
- 1 чайна ложка вершкового масла;
- 2-3 столові ложки олії для смаження;
- Цукрова пудра для посипки;
- 1,5 склянки борошна.
Інструкція:
Готуємо гарбузове пюре. Очищений гарбуз (найкраще яскраво-помаранчевий, солодкий мускатний сорт) ріжемо невеликими кубиками, складаємо до каструльки, наливаємо трохи води та тушкуємо під кришкою до м’якості. Тоді воду зливаємо та товчемо гарбуз у пюре чи мелемо блендером до однорідності.
Коли гарбузове пюре буде вже не гарячим, а приємно теплим, кришимо до нього дріжджі, всипаємо цукор, додаємо вершкове масло та перемішуємо.

Тоді додаємо сіль та поступово просіюємо борошно.

Тісто має вийти не дуже крутим, можливо, навіть трохи липкуватим. Щоб було зручно вимішувати, покладіть тісто до харчового пакету, змащеного всередині олією, та вимісіть у пакеті. Тоді викладаємо тісто до миски, накриваємо рушником та залишаємо у теплі на 1,5-2 години.

Коли тісто підніметься удвічі, час смажити пончики.

Розігріваємо на пательні ложку олії. Ложкою чи рукою, що змащена олією, набираємо порції тіста з невелике яблуко завбільшки, вкладаємо досередини ягідку, формуємо кульку, притискаємо та викладаємо на гарячу пательню.

Зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою та готуємо 3-5 хвилин з одного боку. Смажити треба на малому вогні, щоб пампухи встигли приготуватися всередині і при цьому не пригоріли. Ось пампухи підійшли та змінили колір, час перевертати.

Далі перевертаємо на другий бік та так само смажимо під кришкою на маленькому вогні до рум’яності.

Готові гарбузові пончики перекладаємо на тарілку, можна застелити її паперовою серветкою, щоб всотала залишок олії.

Хай трошки вистигнуть, тоді притрушуємо цукровою пудрою через ситечко.

Пампухи з гарбуза найсмачніші теплими, але і коли вихолонуть, теж смачно.
