Гарячі бутерброди з сиром та морквою
Опис
Треба підняти настрій? Ловіть рецепт: у кожну руку — по морквині та хрумтіть на здоров'я! Цей життєрадісно-жовтогарячий овоч не тільки смачний та солодкий (з овочів солодше за моркву тільки буряк), а ще й містить речовини, які підіймають настрій! А саме — біотин (вітамін В7) та біофлавоноїди. А також — провітамін А (бета-каротин), вітамін С та багато корисного. Тому — смакуйте моркву й будете завжди здорові, у піднесеному настрої! А щоб цікавіше було, осьо рецепт з моркви. Адже з неї можна готувати не тільки салати чи до супів додавати! Страви з моркви — це чималенький асортимент, до якого входять соки, випічка — кекси та навіть торти, а ще — смачні гарячі бутерброди!
Обожнюємо ці гарячі бутерброди з сиром та морквою — всі в захваті, і дорослі й діти!
Бутери розлітаються миттєво. Спробуйте й ви!
Інгредієнти:
- 4-6 скибок білого хлібу
- 1 велика морквина чи 2 середніх
- 75 г твердого сиру
- 100 г сметани
- 1 чайна ложка гірчиці або за мсаком
- дрібка солі
- дрібка меленого чорного перцю
- дрібка меленого червоного перцю чилі
- 0,5 чайної ложки лимонного соку
- 1-2 зубка часнику
Інструкція:
Очищену й помиту моркву і часник натріть на дрібній тертці, а сир — на великій.
Змішайте моркву, сир, сметану, часник, гірчицю, сіль та перець та смаком, спробуйте та підкоригуйте смак, додайте кілька крапель лимонного соку чи оцту.
Щедро намастіть морквяно-сирною масою скибочки батону та викладіть на деко.
Поставте в духовку, розігріту до 200 С, на 10-12 хвилин, допоки хліб матиме тоненьку хрустку скоринку (при цьому залишиться м'яким всередині), сир розплавиться, а морквяна суміш почне рум'янитися. Не пересушіть бутерброди, слідкуйте за духовкою, бо в електричній усе готується швидше, ніж в газовій.
Найсмачніші гарячі бутерброди з сиром та морквою, доки теплі!