Контент

Вегетаріанська пасочка без масла та яєць

Порцій: 6  
Калорійність: 132 ккал  
Час приготування: 5 хвилин підготовка, 1 година випікання
Домашня

Опис

Якщо Ви вегетаріанець, або на дієті, та Вам не можна яєць, чи вершкового масла, чи не їсте дріжджової випічки — цей рецепт веганської паски саме для Вас. А якщо Вам можна все — однак спробуйте цей рецепт — здивуєтесь, наскільки смачні пасочки без традиційних інгредієнтів!

Адже ми звикли, що тісто на паску здобне, на дріжджах, з великою кількістю яєць та вершкового масла. А в цьому рецепті нема жодного з перелічених продуктів, проте... це смачно! Чудова альтернатива класичним пасочкам. До того ж, це дуже швидкий рецепт! Якщо класичним паскам треба 3-4 години для підходу тіста, то для пасок без масла та дріжджів тісто замішується за три хвилини. Раз — поєднали сухі інгредієнти,два — додали рідкі, три — виклали в форми. І не треба довго вимішувати, як зазвичай — замість 40 хвилин вимішування достатньо просто все перемішати до однорідності.

Я не очікувала, що вегетаріанська паска без яєць, масла та дріжджів вийде такою на диво смачною! Зазвичай такі рецепти з пісних складників на смак відрізняються від тих, де є все, не в кращий бік — вони або менш м'які, або не такі смачні. А оці пасочки приємно здивували — ніжні, м'якенькі та дуже запашні. Тож рекомендую!

Інгредієнти:

На 3 пасочки, дві у формах діаметром 9 см та 1 у формі 6 см, висотою 6-7 см.

  • 200 г пшеничного борошна
  • 50 г повнозернового борошна, або кукурудзяного, або зі спельти
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 0,5 чайної ложки соди
  • дрібка солі
  • 50 г коричневого цукру (неочищеного з буряків)
  • 70 г горіхів
  • 70 г родзинок чи в'яленої журавлини
  • 0,5 чайної ложки меленого кардамону
  • 1/4 чайної ложки кориці
  • ванілін на кінчику чайної ложки чи пакетик ванільного цукру
  • 1 столова ложка олії (оливкова чи соняшникова)
  • цедра апельсину
  • 220 мл апельсинового соку

Інструкція:

Апельсин треба гарно вимити зі щіточкою в гарячій воді, можна ще залити окропом на п'ять хвилин. В цедрі апельсина немає гіркого присмаку, як в лимона, проте гаряча воді дозволить змити восковий наліт, яким апельсини вкривають для довшого зберігання.

Родзинки чи журавлину промиваємо та заливаємо гарячою водою на кілька хвилин, щоби розм'якшилися та стали соковитими. Тоді воду зливаємо (її можна випити, бо це корисно й смачно), а ягоди віджимаємо від зайвої вологи, щоб не промочили тісто.

Борошно просіюємо в миску разом із содою, додаємо розпушувач, спеції, цукор, горіхи та ягоди, натираємо апельсинову цедру на дрібненькій тертці. Перемішуємо.

Вливаємо в тісто апельсиновий сік (краще свіжовижатий, проте можна й покупний), та олію (соняшникову без запаху чи оливкову).

Перемішуємо — й тісто готове!

Форми вистеліть зсередини пергаментом, змастивши його тонким шаром олії — паски буде легше виймати (на денце форми кружальце з паперу та по боках — смужку). Викладаємо тісто в форми на 1/3 — 1/2 їхньої висоти.

Ставимо в розігріту до 180 С духовку та випікаємо 55 хвилин — 1 годину, перевіряйте, чи готові, дерев'яною паличкою (на ній не має прилипати тісто).

Готові вегетаріанські паски виймаємо з форми та даємо вихолонути на решітці.

Тоді можна притрусити цукровою пудрою або полити глазур'ю із пудри та лимонного чи апельсинового соку.

Сподіваюся, вам також до смаку пасочки без яєць та масла! Пишіть в коментарях Вагші враження від рецепту!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *