Контент

Пасочки на кефірі, без дріжджів та яєць

Порцій: 5  
Калорійність: ккал  
Час приготування: підготовка 10 хвилин, випікання 45-60 хвилин

Опис

Кожного року на Великдень я печу пасочки за нашим родинним рецептом — тим, де багато жовтків, масла, дріжджів, з якого виходять чудові, смачні паски. Але ж не всім можна дріжджі та яйця; деякі надають перевагу бездріжджовій випічці, в когось алергія на курячі яйця... А пасочок хочеться всім! Тому пропоную Вам рецепт паски без дріжджів та яєць — на кефірі.

За цим простим рецептом паски також високі, гарні та смачні, щоправда, смак відрізняється від класичного і більш схожий на кекси. Зате тісто готується блискавично, не треба чекати, доки воно півтори години підходитиме, а тоді ще 40 хвилин вимішувати. Тому цей рецепт пасок на кефірі набагато швидкіший та легший.

Ось бачите, які гарні пасочки на кефірі: чудово пропечені, височенькі, симпатичні!

Варто спробувати:)

Інгредієнти:

На 5 штук:

  • 300 мл кефіру;
  • 0,5 чайної ложки соди;
  • 1 столова ложка лимонного соку;
  • 100 г вершкового масла;
  • 150 г цукру;
  • 350 г борошна;
  • 2 чайні ложки розпушувачу з вершечком;
  • 1/4 чайної ложки солі;
  • 1/4 чайної ложки куркуми;
  • ванілін на кінчику чайної ложки;
  • цедра лимону;
  • 50-80 г родзинок, в'яленої вишні чи журавлини;
  • цукрова пудра.

Інструкція:

Духовка хай розігрівається до 180 С.

Формочки вистеляємо пергаментним папером, промащеним олією. Денця формочок також змащуємо олією.

Кефір кімнатної температури вливаємо до миски, додаємо туди лимонний сік та харчову соду й перемішуємо.

Майже зразу помітите бульбашки — то сода вступила в реакцію із кисломолочним продуктом.

Нам того і треба — а поки що поставимо розтоплюватися масло (у микрохвильовці на мінімальній потужності, секунд на 35-50 чи на плиті на водяній бані) та займемося сухими інгредієнтами.

Їх — а саме просіяне борошно, розпушувач, ванілін та куркуму - змішуємо в окремій мисці.

Борошно можна взяти двох видів: пшеничне вищого сорту (250 г)та повнозернове (100 г), або пшеничне та борошно зі спельти (дикої пшениці) В цьому рецепті я брала саме його (приблизно 1/3) та десь 2/3 білого борошна. Тому пасочки вийшли бежевого кольору.

До кефіру вливаємо тепле (не гаряче) розтоплене масло, додаємо цукор та сіль, перемішуємо.

Додаємо цедру лимона, терту на дрібній тертйці.

Вливаємо кефірну суміш до сухої та знов перемішуємо — досить швидко, допоки рідкі та сухі інгредієнти поєднаються і все — вимішувати не треба!

Розкладаємо тісто по формочках та ставимо у розігріту духовку на середній рівень.

Якщо в духовці тільки нижній нагрів, краще поставити форми на деко, а на дно духовки — пательню з водою, аби випічка не пригоріла знизу, поки пропечеться серединка та зазолотяться вершечки. Якщо є нижній та верхній нагрів, можна розставити формочки на решітці. Між формочками має бути відстань кілька сантиметрів, аби гаряче повітря рівномірно циркулювало між ними.

Випікаємо пасочки на кефірі від 35-40 хвилин до 1 години, в залежності від Вашої духовки та розміру формочок. Перевіряємо деревяної паличкою: якщо вона суха, то паски готові.

Трошки чекаємо, тоді дістаємо їх з формочок та знімаємо папір.

Охолоджуємо пасочки на решітці, тим часом можна зробити глазур із цукрової пудри та лимонного соку.

Поливаємо пасочки глазур'ю...

Або притрушуємо цукровою пудрою крізь невеличке ситечко.

Смачного та радісного Вам свята!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(3 голоса, в середньому: 3.3 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів