Контент

Печиво Великодні зайченята

Порцій: 3 дека  
Калорійність: ккал  
Час приготування: підготовка 15 хвилин, очікування 1 година, випікання 15-20 хвилин

Опис

Чомусь символом Великодня в багатьох країнах є кролик або зайчик. Саме він, а не пташка, курча або ж каченя приносить діткам великодні яєчка та ховає їх у садку:) Цікаво, звідки походить ця традиція?.. Може, Ви знаєте?

Тож до Великодня можна спекти не тільки пасочки, але й ось такі симпатичні зайченята — пісочне печиво, яке неодмінно потішить Ваших діток! Пісочних кроленят дуже цікаво виготовляти та потім прикрашати, розмальовувати шоколадом. Ось подивіться, які гарнющі зайченята вийшли в нас! Там є і в цяточку, і в кружальця, і плямисті, і смугасті, леопардовий кролик та навіть сіамський, мов кіт! Гарна нагода пофантазувати та зайняти діток чимсь цікавим... та смачненьким! 🙂

Формочку мені подарував друг, вона роздрукована на 3D принтері. Таку ж можна зробити своїми руками із жерсті від бляшанки, в яких продають згущене молоко. Або просто вирізати шаблон з картону та за ним вирізати печиво — хоча це довше та трошки складніше, ніж формочкою, але цілком можливо:)

Інгредієнти:

На 3 дека:

  • 180 г розм'якшеного вершкового масла;
  • 180 г цукру;
  • 1 величеньке яйце;
  • 300 г борошна;
  • 1 чайна ложка розпушувачу;
  • 1/4 чайної ложки солі;
  • кориця мелена, мак, шоколад.

Інструкція:

Масло дістаємо з холодильника за півгодини до приготування тіста, аби розм'якшилося. Якщо поспішаєте — можна трошечки нагріти у микрохвильовці за найнижчої потужності, секунд 30 — але пильнуйте, щоб не розтануло.

М'яке масло розтираємо ложкою або збиваємо міксером із цукром.

Додаємо яйце та іще розтираємо чи збиваємо, до пишної однорідної маси.

Просіюємо борошно, додаємо розпушувач, сіль, ванілін, можна дрібку куркуми — для приємного кульбабкового кольору та користі:)

Замішуємо м'яке тісто. Якщо липне — підсипаємо трішечки борошна, ложку-дві. Якщо навпаки, розсипається — додаємо ложку сметани чи холодної води. Довго не місимо — зліпили докупи і досить, тоді пісочна випічка буде розсипчастою.

Загортаємо тісто у харчовий пакетик та кладемо на годину до холодильника.

Тоді ділимо навпіл, одну частину розвалковуємо між двома листами пергаменту, трохи притрусивши борошном, 3-5 мм завтовшки. Тонке тісто пектиметься швидше та буде більш хрустким; товстеньке випікатиметься трохи довше і буде м'якшим.

Вирізаємо формочкою фігурки кроликів.

Розкладаємо на деці, застеленому пергаментом. Оскільки тісто доволі жирне, змащувати папір не треба.

Ставимо до розігрітої духовки та випікаємо 15-25 хвилин, до легкої золотавості. Час залежить від духовки: в газовій с нижнім нагрівом пектиметься довше, в електричній — швидше. Дуже підрум'янюваний пісочне печиво не варто, щоб було не твердим. Зазолотилося — й виймаємо!

А ще можна посипати розвалковане тісто сумішшю столової ложки цукру із дрібкою кориці.

Чи посипати печиво маком...

Тоді вийдуть ось такі гарненькі зайчики!

А готове печиво можна розписати розтопленим шоколадом із пакетика зі зрізаним куточком, намалювавши зайченятам носики, очі та візерунки:)

Світлого Вам Великодня!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів