Імбирне печиво без меду
Опис
До новорічних свят ми кожного року печемо домашнє печиво з імбиром — смачне, запашне та гарне! Імбирне печиво — чудовий подарунок для усіх: великих та малих. Ним можна почастувати друзів та знайомих, можна запакувати у подарункову коробочку та подарувати рідним та колегам, можна принести на ярмарок до школи. А ще — прикрасити печивом ялинку (звісно, штучну, бо живі ялинки та смереки мають рости у лісі!).
Зазвичай я печу імбирне печиво з медового тіста. Але цього року знайшла на сайті моєї подруги Марі з Батумі рецепт імбирного печива без меду. Він простий та швидкий, до того ж, таким печивом зможуть поласувати навіть ті, хто має алергію на мед.
Інгредієнти:
- 200 г вершкового масла;
- 2 яйця;
- 200 г цукру;
- 450-500 г борошна;
- 10 г розпушувачу (1ст. л.);
- 2 чайні ложки імбиру;
- 2 чайні ложки кориці;
- дрібка солі.
Інструкція:
М'яке вершкове масло збиваємо з яйцями.
Окремо змішуємо сухі інгредієнти: просіяне з розпушувачем борошно (400 г), цукор, сіль та спеції.
Поєднуємо сухі та рідкі інгредієнти.
Замішуємо м'яке тісто. Потроху підсипаємо решту борошна — так, щоб тісто було не липким та не кришилося.
Розкочуємо тісто — 3-5 мм завтовшки.
Вирізаємо формочками печиво.
Викладаємо печиво на деко застелене пергаментом.
Ставимо у розігріту духовку. Випікаємо 15-20 хвилин за температури 180 градусів.
Для глазурі змішуємо цукрову пудру (0,5 склянки) з лимонним соком(1-2 ст. л.).
Розмальовуємо печиво глазур'ю із пакетика зі зрізаним куточком.
Веселих свят!
Юльєтто, вітаю! дуже симпатичні війшли печеньки))) я також завжди печу імбирне печиво, воно асоціюється з Новим роком ! Вітаю Вас і Вашу родину з прийдешніми святами, бажаю миру і надхнення!!!
Ірино, дякую за добрі побажання! Також вітаю Вас та Вашу родину з Новим Роком та Різдвом, бажаю радости, злагоди та натхнення на нові гарні рецепти! 🙂