Контент

Імбирне печиво без меду

Порцій: 45-50 шт  
Калорійність: ккал  
Час приготування: підготовка 20 хвилин, випікання 20 хвилин

Опис

До новорічних свят ми кожного року печемо домашнє печиво з імбиром — смачне, запашне та гарне! Імбирне печиво — чудовий подарунок для усіх: великих та малих. Ним можна почастувати друзів та знайомих, можна запакувати у подарункову коробочку та подарувати рідним та колегам, можна принести на ярмарок до школи. А ще — прикрасити печивом ялинку (звісно, штучну, бо живі ялинки та смереки мають рости у лісі!).

Зазвичай я печу імбирне печиво з медового тіста. Але цього року знайшла на сайті моєї подруги Марі з Батумі рецепт імбирного печива без меду. Він простий та швидкий, до того ж, таким печивом зможуть поласувати навіть ті, хто має алергію на мед.

Інгредієнти:

  • 200 г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 200 г цукру;
  • 450-500 г борошна;
  • 10 г розпушувачу (1ст. л.);
  • 2 чайні ложки імбиру;
  • 2 чайні ложки кориці;
  • дрібка солі.

Інструкція:

М'яке вершкове масло збиваємо з яйцями.

Окремо змішуємо сухі інгредієнти: просіяне з розпушувачем борошно (400 г), цукор, сіль та спеції.

Поєднуємо сухі та рідкі інгредієнти.

Замішуємо м'яке тісто. Потроху підсипаємо решту борошна — так, щоб тісто було не липким та не кришилося.

Розкочуємо тісто — 3-5 мм завтовшки.

Вирізаємо формочками печиво.

Викладаємо печиво на деко застелене пергаментом.

Ставимо у розігріту духовку. Випікаємо 15-20 хвилин за температури 180 градусів.

Для глазурі змішуємо цукрову пудру (0,5 склянки) з лимонним соком(1-2 ст. л.).

Розмальовуємо печиво глазур'ю із пакетика зі зрізаним куточком.

Веселих свят!

Рекомендуємо прочитати:

Додати коментар ↓

  1. Юльєтто, вітаю! дуже симпатичні війшли печеньки))) я також завжди печу імбирне печиво, воно асоціюється з Новим роком ! Вітаю Вас і Вашу родину з прийдешніми святами, бажаю миру і надхнення!!!

    • Ірино, дякую за добрі побажання! Також вітаю Вас та Вашу родину з Новим Роком та Різдвом, бажаю радости, злагоди та натхнення на нові гарні рецепти! 🙂


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *