Контент

Запечена качка з гречкою та печерицями

Порцій: 10  
Калорійність: ккал  
Час приготування: підготовка 30 хвилин, запікання 2 години

Опис

Що Ви зазвичай готуєте до новорічного та Різдвяного столу? Окрім салатиків, гарніру й канапок має бути якась основна страва — запечене м'ясо, курка або ж, що навіть смачніше та оригінальніше — запечена качка.

Ваші гості будуть у захваті, якщо ви пригостите їх качкою із гречкою та грибами. Це дійсно святкова страва, смачна та ефектна,яка при цьому не потребує багато зусиль для приготування.

Інгредієнти:

  • качка 2-2,5 кг;
  • 250 г печериць;
  • 2 середні цибулини;
  • 150 г гречки;
  • 2 столові ложки олії;
  • 1 столова ложка солі для качки, 0,5 чайної ложки для гречаної каші, дрібка для начинки;
  • перець чорний мелений;
  • 2 лаврових листи.

Інструкція:

Качку треба вимити, обсушити та натерти сіллю з перцем.

Готуємо начинку. Варимо гречану кашу (2 частини води на 1 частину крупи, трошки солі, доводимо до кипіння на середньому вогні та варимо під кришкою на маленькому вогні, допоки гречка вбере усю воду). В цей час обсмажуємо на олії дрібно порізану цибулю, час від часі помішуючи, а коли цибуля набуде золотистого кольору, додаємо очищені, вимиті та нарізані пластинками печериці. Додамо по дрібці солі та перцю та продовжимо обсмажувати до рум'яності.

Змішуємо гречку із цибулею та печерицями, додаємо пару лаврових листів та начиняємо качку. Отвори з боку шиї та ззаду зашиваємо білими натуральними нитками. Кладемо качку до рукава для запікання, зав'язуємо рукав з обох боків та викладаємо на деко. Ставимо до добре розігрітої духовки. Запікаємо качку з гречкою та печерицями за 170 С упродовж 1,5-2 годин, тоді розрізаємо рукав та готуємо ще 30 хвилин у розкритому вигляді, можна збільшити температуру запікання до 200С, щоби качка набула золотистої апетитної скоринки.

Викладаємо качку на тацю та прикрашаємо, як вам заманеться:) Смачного!

Жир, що витопився при запіканні, можна потім використати для смаження картоплі, яєчні тощо.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(3 голоса, в середньому: 3.3 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів