Курка запечена в духовці з картоплею
Опис
До новорічного столу пропоную приготувати дуже смачну та просту страву – курку, запечену в духовці з картоплею. Готується неймовірно легко, а виходить дуже апетитно і вистачає на велику компанію!
Я вже кілька разів готувала страву за цим рецептом, і кожного разу домашні хвалили та просили готувати таке іще. Справді, запечена курка із рум’яною скоринкою та запашна картопля із духмяними спеціями – це дуже апетитна, святкова зимова страва.
Виходить смачно, як в ресторані, при цьому процес не вимагає від вас особливих зусиль чи якихось супер-знань у кулінарії. Це я до того, що запекти курку за цим рецептом вийде з першого разу навіть у кулінара-початківця. Отже, нумо дізнаємось, як запекти курку з картоплею у духовці!
Інгредієнти:
- Курка вагою 1,5-2 кг;
- 1 кг картоплі;
- 1 лимон;
- 1-2 голівки часнику;
- 2 столові ложки вершкового масла;
- 3 лаврових листочки;
- 1 столова ложка солі;
- ¼ чайної ложки меленого чорного перцю;
- ¼ чайної ложки куркуми;
- Дрібка сушеного базіліку;
- 1 склянка води (або по пів склянки курячого бульйону та білого вина).
Інструкція:
Картоплю чистимо, миємо та ріжемо скибками: великі картоплини на чотири частини, а менші – половинками.
Лимон запарюємо окропом на 5 хвилин, щоби цедра не гірчила.
Часник можна розрізати навпіл та, не очищуючи, покласти поміж картоплі. Або ж таки очистити зубки та розкласти їх серед картопляних скибок.
Курку миємо та обсушуємо паперовими рушниками.
Змішуємо сіль та спеції, натираємо курку запашною сумішшю, трошки залишаємо для картоплі.

Змащуємо форму для запікання вершковим маслом, а кілька шматочків кладемо під шкурку на курячій грудці, щоб не була сухою. Крильця варто обгорнути фольгою, щоби не пригоріли.
Кладемо курку до форму, довкола – картоплю із часником, увіллємо до форми склянку води.

Накриваємо форму фольгою для запікання та запікаємо у духовці за 160С протягом 1 години.

Тоді обережно дістаємо форму (бо важка й гаряча), знімаємо фольгу, акуратно перемішуємо, додаємо лимонні кружальця та повертаємо курку із картоплею до духовки іще на 50 хвилин.

Знов дістаємо форму, додаємо лавровий лист, поливаємо бульйоном та запікаємо іще 30 хвилин, але вже при 220 С, до зарум’янювання.

Приготувала за цим рецептом курочку, вийшла Дуже смачною,соковитою,дякую за рецептик. Попередньо готувала з цього сайту https://www.smachnotut.com/zapekty-kurku-v-duhovczi/. Теж була супер!