Контент

Пісочні тістечка з чорною смородиною та безе

Порцій: 8  
Калорійність: ккал  
Час приготування: підготовка 15 хвилин, випікання 30 хвилин

Опис

Пропоную Вам простий рецепт домашньої випічки, який вже багато років є улюбленим в нашій родині.

пісочні тістечка з смородиною та безе

Такі пісочні тістечка із варенням та безе пекла ще моя бабуся, вона називала їх «ложные пирожные».

пісочні тістечка з варенням та безе

Чому так, не знаю, бо ці тістечка насправді дуже смачні.

пісочні тістечка з безе

Класичний варіант - із варенням з чорної смородини, але можна і з іншим, а також із сиром.

домашні пісочні тістечка з варенням

інгредієнти для пісочних тістечок

Інгредієнти:

На деко стандартного розміру 25х35 см:

Для тіста:

  • 2 склянки борошна (склянка 200 мл=130г, всього 260 г);
  • 200 г вершкового масла;
  • 1 жовток;
  • Дрібка солі;
  • 0,5 чайної ложки розпушувачу.

Для начинки:

  • 1-1,5 склянки варення;
  • За бажанням - 200 г сиру+жовток+1 ст.л. цукру.

Для безе

  • 1 яєчний білок;
  • 100 г цукру (півсклянки).

Інструкція:

Щоб приготувати пісочне тісто для коржа, просіюємо борошщно до миски, туди ж додаємо розпушувач, сіль та нарізане кубиками холодне масло й перетираємо у крихту. Так, це тісто не потребує цукру, бо начинка з варення та безе досить солодка.

перетираємо у крихту масло та борошно

Додаємо жовток (або 1-2 столові ложки сметани) та збираємо тісто докупи, Якщо воно не хоче зліплятися і кришиться - додаємо ще ложку сметоани чи ххолодной води. Якщо навпаки, тісто липке, - додаємо трохи борошна.

пісочне тісто для тістечок

Застеляємо деко пергаментом та розподіляємо тісто у вигляді коржа товщиною 3-5 мм. Зручно брати невеличкі шматки тіста та пальцями розминати його по поверхні дека, утворюючи корж з «латочок». Тоді ставимо деко із коржем хвилин на 10-15 до холодильника,а тим часом розігріваємо духовку до 180-190С.

формуємо корж

Ставимо корж до духовки та випікаємо 10 хвилин, до світло-золотистого кольору. У цей час розминаємо сир із жовтком та цукром, можна для аромату додати ванільний цукор.

розминаємо сир з жовтком та цукром

Дістаємо напівготовий корж та розподіляємо по ньому сир. Знов повертаємо до духовки ще на 10 хвилин, а поки пиріг печеться, збиваємо білок із цукром для безе. Краще, якщо білок буде кімнатної температури. Всипаємо тулди цукор та збиваємо упродовж 4-5 хвилин, поступово підвищуючи швидкість міксера, до густої білої маси.

збиваємо білок із цукром для безе

Знов дістаємо корж, зверху по сиру розподіляємо варення - підійде чорна смородина, протерта з цукром, абрикосове варення, чорничне та будь-яке без кісточок. Можна пекти такі тістечка без сиру, лише з варенням, або навпаки - із сиром без варення; можна поєднувати два вили варення - наприклад, половину коржа намастити абрикосом,а другу половину - смородиною.

розподіляємо варення

Зверху варення лопаткою роподіляємо безе та повертаємо деко до духовки ще на 5 хвилин, збільшивши температуру випікання до 200С.

роподіляємо безе повертаємо деко до духовки

Печемо, доки безе стане сухим, хрустким та трохи зарум’яниться.

запікаємо пісочні тістечка

Розрізаємо корж на квадратні тістечка.

розрізаємо корж на тістечка

Спробуйте, пісочні тістечка із варенням - це дійсно дуже смачно!

пісочні тістечка з смородиною смачні пісочні тістечка
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів