Контент

Пісочні пиріжки з полуницею та сиром

Порцій: 12  
Калорійність: ккал  
Час приготування: Підготовка 1 година 15 хвилин, випікання 30 хвилин

Опис

Це дуже смачні та симпатичні пиріжки з полунично-сирною начинкою, у вигляді сердечок. Вони так нам подобаються, що я печу їх вже вдруге. Спробуйте і Ви!

пиріжки з полуницею

Ми з Вами вже пекли чудові полунично-шоколадні кекси та торт, а теперь пропоную зготувати до чаю гарні, розсипчасті пиріжки з полуницею!

пиріжки з полуницею з пісочного тіста

Тісто у них надзвичайне: дуже крихке та смачне, практично несолодке, що чудово балансується ягідною начинкою.

пісочні пиріжки сердечки

Гадаю, що з цим пісочним тістом можна робити й несолодкі пиріжки, з іншими начинками: наприклад, солоним сиром із зеленню, яйцем, чи грибами.

полуничні пиріжки

А з солодких наповнювачів, окрім полуниць, варто спробувати яблука та вишні.

інгредієнти для пиріжків

Інгредієнти:

На 6 великих чи 12 маленьких пиріжків: Для пісочного тіста:
  • 2,5 склянки борошна (близько 325 г);
  • 1 столова ложка цукру;
  • Дрібка солі;
  • 200 г вершкового масла;
  • 2-3 столових ложки води.
Для начинки:
  • 80 г сиру;
  • 1 столова ложка сметани;
  • 1 столова ложка цукрової пудри;
  • 200 г полуниці;
  • 2-3 столові ложки цукру.

Інструкція:

Готуємо пісочне тісто. Змішуємо борошно, цукор, сіль та ріжемо туди кубиками охолоджене масло.

змішуємо борошно, цукор, сіль і масло

Перетираємо руками у крихту.

перетираємо та вливаємо воду

До крихти по 1 ложці вливаємо холодну воду, замішуючи тісто. Води може знадобитися від 1-2 до 3-4 столових ложок, в залежності від вологості борошна. Довго місити пісочне тісто не слід: як тільки воно злипнеться у кулю, досить.

пісочне тісто

Загортаємо тісто у харчову плівку та ставимо на 1 годину до холодильника.

Для начинки змішуємо сир із сметаною та цукровою пудрою - можна збити блендером, або протерти сир через сито та добре розтерти ложкой з пудрою та сметаною. Полуниці миємо та обсушуємо, очищаемо від хвостиків.

Для вирізання заготовок знадобиться форма для пряників для для печива у вигляді сердечок - більшого та меньшого розміру. Можна вирізати шаблони з картону.

Достаємо з холодильника тісто, злегка розминаємо та, притрусивши стіл борошном, розкочуємо качалкою у корж товщиною до 5 мм. Краї коржа можуть тріскатися, тож легенько приминаємо їх руками. Вирізаємо з тіста великі заготовки.

розкочуємо тісто

У половині з них вирізаємо маленькиі віконечка у формі сердечок. Залишки тіста зліпляємо у комок, щоб потім знов розкачати. а з фігурок сердечок можна спекти смачне пісочне печиво.

вирізаємо з тіста фігурки

На нижні частини пиріжків накладаємо потроху сиру, залишаючи 1 см відстань від краю.

викладаємо сир

Зверху на сир викладаємо нарізані шматочками полуниці. Посипаємо цукром.

викладаємо полуниці, посипаємо цукром

Змащуємо вільні краї тіста водою, вмочаючи у неї пальця - щоб верх та низ гарно зліпилися.

Накриваємо верхніми частинами пиріжків - із отворами. Притискаємо по краєчками - спочатку пальцем, а потім ще раз - виделкою. Ось які гарні візерунки виходять.

формуємо пиріжки

Розкладаємо пиріжки на противні, застеленому пергаментом, і ставимо до холодильника на 5 хвилин. А тим часом розігріваємо духовку до 200С.

викладаємо пиріжки на деко

Випікаємо 30-35 хвилин - до золотистого кольору та сухого тіста. Зауважте, що маленькі печива будуть готові скоріше - вже через 10-15 хвилин.

випікаємо до золотистого кольору

Знімаємо пиріжки на тарілку, хай трохи охолонуть.

пиріжки з полуницею та сиром

Посипаємо цукровою пудрою через маленьке ситечко.

смачні пиріжки з ягодами
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(3 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів