Контент

Як варити мед з кульбаби

Порцій: 6-8  
Калорійність: 192 ккал  
Час приготування: готування 2 години, очікування 30 годин
Домашняя

Опис

Я давно знала, що можна готувати варення з кульбаби, колись навіть пробувала, але вийшов якийсь зацукрений сироп, який ми довго доїдали, замість цукру по ложці додаючи в чай... Більше пробувати поки що не хотілося. Аж цією весною донька прибігла з вулиці у захваті6 “Мамо, я знайшла в інтернеті рецепт варення з кульбабок! Спробуємо?” Очі в дитини світилися, так їй хотілося випробувати цей дивовижний рецепт — варення з квітів! Тож я погодилася — спробуємо ще раз! Може, цей рецепт виявиться кращим та більш вдалим? Так воно і вийшло. Варення з кульбабок вдалося! Дуже гарне та смачне, схоже на мед — і за кольором, і за густиною. Золоте, ллється бурштиновою цівкою — точно як свіжий мед, який я люблю. Мед з кульбабок! Тож оцей рецепт і я вам раджу. Спробуйте! Ми перевірили.

На пробу зробили пів порції, це трохи менше за 0,5 л варення на виході. Якщо хочете повну порцію, беріть всього удвічі більше: 200 квіток, 1 лимон, 1 л води та 1 кг цукру.

Отже, нумо варити мед з кульбабок! Це зовсім не складно і не довго — просто між етапами варки треба , щоби варення настоялося, тому очікування потребує часу. А активне готування займає трошки.

Інгредієнти:

  • 100 квіток кульбаби
  • 0,5 л води
  • 0,5 кг цукру
  • пів лимона

Інструкція:

Збирати квітки кульбаби найкраще в сонячний полудень, тоді вони найдухмяніші. Знайдіть місце подалі від доріг, автівок та місць вигулу собак. І уважно дивіться, щоб не зібрати разом з кульбабками якоїсь комашні — витрушуйте їх, хай живуть на волі. А квітки принесіть додому, промийте та замочіть в холодній воді на 1 добу.

Тоді злийте воду та налийте нову — пів літру. Додайте нарізаний шматочками лимон чи лайм разом із цедрою (щоб не гірчив, попередньо гарно помийте його та залийте окропом на 5 хвилин). Варіть кульбабки разом із лимоном (а ми — з половинкою лайма) упродовж 1 години на середньому вогні. Тоді залиште настоюватися на 6 годин чи до ранку.

Злийте рідину в каструльку чи миску, а квітки відіжміть у марлі чи відкиньте на сито чи друшляк.

Додайте до “кульбабкового компоту” 500 г цукру, поставте на невеличкий вогонь та варіть, час від часу помішуючи, 1-1,5 години.

Гаряче варення розлийте по слоїках та закрутіть кришками.

А можна трошки залишити та одразу їсти. Коли мед з кульбаби охолодне, він стане густішим.

Смачного чаювання! Тепер і ви маєте про запас трошечки сонячного травня.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Додати коментар ↓

  1. рецепт і справді дуже цікавий) неодмінно спробую!


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів