Хачапурі з сулугуні домашні, з листкового тіста
Опис
Полюбляєте несолодку випічку? Ось простий і швидкий рецепт домашніх хачапурі з сулугуні з листкового тіста. Приготування разом із випіканням займає близько півгодини, з порції тіста виходить десяток апетитних смаколиків.
Я надаю перевагу тісту марки Рудь, причому листково-дріжджове смачніше, ніж просто листкове. Замість сулугуні у начинку також можна покласти моцарелу. А загалом, такі листкові трикутнички м ожна робити із різноманітними начинками: сиром та шинкою, грибами і куркою, яйцем і зеленою цибулею.
Інгредієнти:
- 450 г листково-дріжджового тіста
- 150 г сулугуні
- 1 жовток
- кунжут, льон
Інструкція:
Листкове тісто розморозити за екімнатної температури і нарізати на квадрати. Із півкілограмової пакчи тіста (точніше, 450 г) виходить 10 квадратиків, на фото 6 штук, бо стільки вміщується на деко.
Натерти сир на великій тертці. Викласти тертий сир посередині квадратів із тіста.
Скласти трикутниками і заліпити, як вареники. По краєчках пройтися виделкою, так красивіше і краще заліпиться. Змастити жовтком, притрусити насінням кунжута і льону.
Поставити деко з хачапурі в розігріту до 200 градусів духовку. Випікати до золотистого кольору, 15-20 хвилин, орієнтуйтеся на вашу духовку. Начинка таки трошки втекла, але на смак це не впливає:)
Смачного!