Морква по-корейськи в домашніх умовах
Опис
Ви купуєте на ринку моркву по-корейськи? Досить! Чого б це?.. А тому, що зараз поділюся з Вами рецептом домашньої корейської моркви — то така смакота, що не зрівняти з покупною!
Морква по-корейськи в домашніх умовах виходить більш соковитою, запашною, до того ж, ви можете заправити її за своїм смаком — зробити гострішою, чи навпаки. Лагіднішою. А ще точно знаєте, в яких санітарних умовах її готували:)
Рецепт моркви по-корейськи розрахований на досить велику кількість — 1 кг моркви. Та повірте, то не занадто. По-перше, салат чудово зберігається в холодильнику протягом кількох днів. По-друге, він дуже швидко з'їдається. Я зробила пів порції — 0,5 кг, так одразу чи не третину миски навернула просто ложкою із хлібом... А решта наступного дня пішла в начинку для лавашів.
Тож приєднуйтесь, будемо готувати разом. Такий салатик до смаженої картопельки — і ніякого маса не треба.
Інгредієнти:
- 1 кг моркви
- 1,5-2 чайні ложки солі (врівень з краєчками)
- 1 чайна ложка меленого чорного перцю
- 3 столові ложки цукру
- 4-5 столових ложок оцту (6-9%)
- 5-6 зубків часнику
- 100 мл запашної олії для салатів
Інструкція:
Моркву натріть на спеціальній тертці для корейської моркви — вона тре такими ось довгими вузькими смужечками. Це найбільш трудомісткий процес, бережіть пальці:) Проте воно того варте. А може, у вас є комбайн, який впорається із натиранням моркви легко та швидко?
Готово? Додаємо спеції, причому не абияк, а за чергою. Від цього залежить смак. Отже, спочатку сухі спеції, додаємо сіль та перець, цукор і перемішуємо. Приправи розподіляться в салаті до “доберуться” до моркви, доки олія перепинить спеціям шлях, і салат не буде здаватися вам несолоним чи недоперченим.
Далі додаємо рідкі приправи — часник, пропущений крізь прес чи тертий на дрібній тертці, та оцет. Оцет в мене 9%, та краще взяти натуральний яблучний 6%. Його може знадобиться трошечки більше. Знов ретельно перемішуємо. На цьому етапі спробуйте салат на сіль, гостроту тощо. Підкоригуйте смак, додаючи спеції.
Нарешті, додаємо олію та знов перемішуємо. Найкраще смакуватиме із духмяною соняшниковою олією не рафінованою, для салатів. Але можна взяти й рафіновану.
Найсмачнішою морква по-корейськи стає за 5-10 хвилин, коли пустить сік. Отоді можна наминати салатик! Але і за 4-5 днів він не зіпсується на втратить смаку, як зберігати в герметично закритому посуді в холодильнику.
Отепер ви знаєте, як приготувати смачну моркву по-корейски вдома!
Хочете — їжте як салат, хочете — використовуйте як доповнення до інших страв - салатів, лавашів тощо.
Смачного!