Морква по-корейськи в домашніх умовах
Опис
Ви купуєте на ринку моркву по-корейськи? Досить! Чого б це?.. А тому, що зараз поділюся з Вами рецептом домашньої корейської моркви — то така смакота, що не зрівняти з покупною!
Морква по-корейськи в домашніх умовах виходить більш соковитою, запашною, до того ж, ви можете заправити її за своїм смаком — зробити гострішою, чи навпаки. Лагіднішою. А ще точно знаєте, в яких санітарних умовах її готували:)
Рецепт моркви по-корейськи розрахований на досить велику кількість — 1 кг моркви. Та повірте, то не занадто. По-перше, салат чудово зберігається в холодильнику протягом кількох днів. По-друге, він дуже швидко з'їдається. Я зробила пів порції — 0,5 кг, так одразу чи не третину миски навернула просто ложкою із хлібом... А решта наступного дня пішла в начинку для лавашів.
Тож приєднуйтесь, будемо готувати разом. Такий салатик до смаженої картопельки — і ніякого маса не треба.
Інгредієнти:
- 1 кг моркви
- 1,5-2 чайні ложки солі (врівень з краєчками)
- 1 чайна ложка меленого чорного перцю
- 3 столові ложки цукру
- 4-5 столових ложок оцту (6-9%)
- 5-6 зубків часнику
- 100 мл запашної олії для салатів
Інструкція:
Моркву натріть на спеціальній тертці для корейської моркви — вона тре такими ось довгими вузькими смужечками. Це найбільш трудомісткий процес, бережіть пальці:) Проте воно того варте. А може, у вас є комбайн, який впорається із натиранням моркви легко та швидко?
![натираємо моркву](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2022/01/morkva-po-koreisky-2.jpg)
Готово? Додаємо спеції, причому не абияк, а за чергою. Від цього залежить смак. Отже, спочатку сухі спеції, додаємо сіль та перець, цукор і перемішуємо. Приправи розподіляться в салаті до “доберуться” до моркви, доки олія перепинить спеціям шлях, і салат не буде здаватися вам несолоним чи недоперченим.
![додаємо спеції](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2022/01/morkva-po-koreisky-3.jpg)
Далі додаємо рідкі приправи — часник, пропущений крізь прес чи тертий на дрібній тертці, та оцет. Оцет в мене 9%, та краще взяти натуральний яблучний 6%. Його може знадобиться трошечки більше. Знов ретельно перемішуємо. На цьому етапі спробуйте салат на сіль, гостроту тощо. Підкоригуйте смак, додаючи спеції.
![додаємо часник](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2022/01/morkva-po-koreisky-4.jpg)
![додаємо оцет](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2022/01/morkva-po-koreisky-5.jpg)
Нарешті, додаємо олію та знов перемішуємо. Найкраще смакуватиме із духмяною соняшниковою олією не рафінованою, для салатів. Але можна взяти й рафіновану.
![додаємо олію](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2022/01/morkva-po-koreisky-6.jpg)
Найсмачнішою морква по-корейськи стає за 5-10 хвилин, коли пустить сік. Отоді можна наминати салатик! Але і за 4-5 днів він не зіпсується на втратить смаку, як зберігати в герметично закритому посуді в холодильнику.
![даємо салату відпочити](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2022/01/morkva-po-koreisky-8.jpg)
Отепер ви знаєте, як приготувати смачну моркву по-корейски вдома!
![рецепт моркви по-корейськи](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2022/01/morkva-po-koreisky-10.jpg)
Хочете — їжте як салат, хочете — використовуйте як доповнення до інших страв - салатів, лавашів тощо.
![морква по-корейськи вдома](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2022/01/morkva-po-koreisky-12.jpg)
Смачного!