Контент

Міні піци Сердечка для коханих!

Порцій: 8  
Калорійність: 243 ккал  
Час приготування: підготовка 1 година, випікання 15 хвилин
Домашня

Опис

А ви святкуєте День Валентина? Як на мене, це чудовий привід ще раз порадувати тих, кого любите: не тільки кохану людину, але й діток, батьків, домашніх, друзів, - усіх, кому ви хотіли б висловити свою прихильність, тепло та турботу. І не обов'язково дарувати якісь коштовні подарунки, адже головне - то ваша увага та любов. А їх найкраще висловити за допомогою чогось, що зроблено вами власноруч: мила листівочка-валентинка, теплі рукавички, вірш чи смачна домашня випічка! Наприклад, ось така смачна домашня піца у вигляді серденька.

Піца серце готується не складніше, ніж звичайна кругла, а виглядає оригінально. Можна зробити кілька маленьких піц для кожного чи одну велику. Чудовий варіант для романтичної вечірки чи сімейної вечері, чи не так?

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 15 г свіжих дріжджів;
  • 2 чайні ложки цукру;
  • 170 мл теплої води;
  • 1/3 чайної ложки солі;
  • 250 г борошна;
  • 2 столові ложки олії.

Для начинки:

  • томатний соус;
  • ковбаса салямі;
  • твердий сир;
  • помідори (свіжі чи заморожені);
  • солодкий перець (аналогічно);
  • Зелена цибуля.

Інструкція:

Начинку можна варіювати згідно своїх вподобань чи того, що знайшлося в холодильнику.

Борошна треба трошки менше, ніж 2 склянки об'ємом 200 мл (в одній такій вміщується 130 г борошна без гірки).

Готуємо тісто для піци. В миску покришіть дріжджі, розітріть їх з цукром, влийте теплу (36С) воду, перемішайте і просійте трошки менше ніж 1 склянку борошна. Перемішайте до однорідності та залиште на 15 хвилин в теплі.

До тіста, що піднялося та наповнилося "бульбашками", поступово додайте решту просяного борошна разом із сіллю та олією. Замісіть м'яке, не липке тісто, борошна може знадобитися трошки більше чи менше. Вимісіть тісто гарненько, не менше 5 хвилин, тоді воно стане гладеньким, не прилипатиме до рук і при тому залишатиметься ніжним, а випічка буде добре підходити. Тісто накрийте рушником та залиште в теплі на 40 хвилин.

Тим часом можна підготувати продукти для начинки: нарізати ковбаску кружальцями чи вирізати сердечка з ковбаси формочками для печива, дістати заморожені овочі (помідори, перець), а як трохи відтануть, нарізати.

Як тісто збільшиться в об'ємі удвічі, розвалкуйте його на столі, притрушеному борошном, та виріжте сердечка формою для пряників. Якщо форми нема, можна використати картонний шаблон. Викладіть корж на деко, застелене пергаментом, що змащений олією. Хай постоїть хвилин 10 та підійде, доки духовка розігріється до 200 С.

Змастіть піцу томатним соусом.

Злегка потрусіть тертим сиром.

Викладіть кружальця помідорів та шматочки солодкого перцю.

Додайте кружальця салямі чи шматочки шинки або відварної курки.

Знов потрусіть сиром та поставте в розігріту духовку.

Випікайте піцу при 200 С упродовж 15 хвилин, до золотистих краєчків.

Готову домашню піцу притрусіть подрібненою зеленню та викладіть на тацю.

Смачного!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів