Гречаники зі хрусткою скоринкою
Опис
Ми з Вами вже спробували смачні гречаники у томатній підливі, а нині пропоную зробити такі ж смачнющі смажені гречаники у паніровці!
Якщо при тушкуванні у томаті вони вологі та ніжні, то при смаженні гречаники виходять трошки сухіші, зате із апетитною золотистою скоринкою, як у котлет по-київськи!
Спробуйте і напишіть, який рецепт гречаників Вам сподобається більше?
Інгредієнти:
На 15-20 штук:
- 0,5 кг м’ясного фаршу (яловичина, асорті, індичого чи курячого);
- 1 склянка гречаної крупи чи 2 склянки готової гречаної каші;
- 2 середніх яйця + 1 для панірування;
- 1 цибулина;
- 3-4 столових ложки кукурудзяного борошна;
- 5-6 столових ложок панірувальних сухариків;
- 1 чайна ложка солі або за смаком;
- Дрібка чорного перцю;
- Олія для смаження.
Інструкція:
Фарш готується так само, як і для гречаників у соусі: відварюємо гречану крупу (на 1 склянку крупи 2 склянки води), варимо, підсоливши воду 0,5 чайною ложкою солі, допоки крупа вбере всю воду та стане м’якою. Якщо вода всоталася, а крупа ще тверда - доливаємо ще трохи води. Даємо гречаній каші вихолодитись та змішуємо із фаршем, яйцями, тертою на великій тертці цибулею, сіллю та перцем.
Добре вимішуємо.
У одне блюдце насипаємо борошно (мені подобається панірувати у кукурудзяному, воно таке довтеньке), у друге - панірувальні сухарики, у третій ємності збиваємо яйце.
Руками, змоченими у воді, ліпимо довгі чи круглі котлетки.
Спочатку обвалюємо кожен у борошні, потім - у яйці, а тоді - у сухариках.
Викладаємо на добре розігріту пательню з олією та смажимо першу хвилину на великому вогні, або утворилася скоринка.
Далі зменушємо вогонь до менш середнього, накриваємо кришкою та готуємо упродовж 5 хвилин, щоби гречаники добре пропарились всередині.
Тоді знов збільшуємо вогонь, перевертаємо на другий бік та смажимо 1 хвилину на великому вогні. Знов зменшуємо та готуємо 5 хвилин під кришкою.
Гречаники готові!
Перекладаємо їх на тарілки…
Та подаємо теплими, так найсмачніше: скоринка хрустка, серединка тепла...
Можна навіть просто з хлібом, без гарніру, бо гарнір (гречана каша) всередині:)