Контент

Гречаники зі хрусткою скоринкою

Порцій: 7-10  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 45 хвилин

Опис

Ми з Вами вже спробували смачні гречаники у томатній підливі, а нині пропоную зробити такі ж смачнющі смажені гречаники у паніровці!

гречаники зі хрусткою скоринкою

Якщо при тушкуванні у томаті вони вологі та ніжні, то при смаженні гречаники виходять трошки сухіші, зате із апетитною золотистою скоринкою, як у котлет по-київськи!

гречаники

Спробуйте і напишіть, який рецепт гречаників Вам сподобається більше?

хрусткі гречаники

інгредієнти для гречаників

Інгредієнти:

На 15-20 штук:

  • 0,5 кг м’ясного фаршу (яловичина, асорті, індичого чи курячого);
  • 1 склянка гречаної крупи чи 2 склянки готової гречаної каші;
  • 2 середніх яйця + 1 для панірування;
  • 1 цибулина;
  • 3-4 столових ложки кукурудзяного борошна;
  • 5-6 столових ложок панірувальних сухариків;
  • 1 чайна ложка солі або за смаком;
  • Дрібка чорного перцю;
  • Олія для смаження.

Інструкція:

Фарш готується так само, як і для гречаників у соусі: відварюємо гречану крупу (на 1 склянку крупи 2 склянки води), варимо, підсоливши воду 0,5 чайною ложкою солі, допоки крупа вбере всю воду та стане м’якою. Якщо вода всоталася, а крупа ще тверда - доливаємо ще трохи води. Даємо гречаній каші вихолодитись та змішуємо із фаршем, яйцями, тертою на великій тертці цибулею, сіллю та перцем.

готуємо фарш

Добре вимішуємо.

вимішуємо фарш для гречаників

У одне блюдце насипаємо борошно (мені подобається панірувати у кукурудзяному, воно таке довтеньке), у друге - панірувальні сухарики, у третій ємності збиваємо яйце.

готуємо паніровку

Руками, змоченими у воді, ліпимо довгі чи круглі котлетки.

формуємо гречаники

Спочатку обвалюємо кожен у борошні, потім - у яйці, а тоді - у сухариках.

паніруємо гречаники

Викладаємо на добре розігріту пательню з олією та смажимо першу хвилину на великому вогні, або утворилася скоринка.

смажимо гречаники

Далі зменушємо вогонь до менш середнього, накриваємо кришкою та готуємо упродовж 5 хвилин, щоби гречаники добре пропарились всередині.

накриваємо кришкою

Тоді знов збільшуємо вогонь, перевертаємо на другий бік та смажимо 1 хвилину на великому вогні. Знов зменшуємо та готуємо 5 хвилин під кришкою.

смажимо другий бік

Гречаники готові!

готові гречаники

Перекладаємо їх на тарілки…

смачні гречаники з скоринкою

Та подаємо теплими, так найсмачніше: скоринка хрустка, серединка тепла...

домашні гречаники

Можна навіть просто з хлібом, без гарніру, бо гарнір (гречана каша) всередині:)

українські гречаники
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів