Печиво Сердечки. Рецепт до дня Закоханих
Опис
Щоб здивувати ваших коханих не треба дорогих подарунків! Головне - Ваша любов і увага! А їх найкращим проявом буде подарунок, зроблений власноруч. Наприклад, гарне і смааачне печиво Сердечки, готувати яке дуже легко!
Розсипчасте, хрумке та водночас ніжне печиво з пісочного тіста тане у роті, а джем у “віконечках” в серединці печива додає смаку та краси:) Щоби зробити такі гарні їстівні валентинки, Вам знадобляться дві формочки для печива у вигляді сердечок: більша та маленька.
Якщо ж є тільки велика формочка, можна приготувати просте печиво без “віконечок” із варенням — просто розкачати тісто, посипати цукром на корицею, пройтися качалкою ще раз, щоби цукор не обсипався, і випікати до світло-золотистого кольору.
За рецепт тіста та ідею печива з “віконцями” щиро вдячна Ірині, авторці сайту Мої Улюблені Рецепти! http://breakfast.net.ua/vypechka/pesochnoe-pechene-serdechki-valentinki.html
Інгредієнти:
На 2 дека печива (30 шт):
- 100 г цукрової пудри;
- 150 г вершкового масла;
- 2 жовтки;
- 2 склянки борошна (у склянці 200 мл — 130 г борошна, отже, 260 г);
- дрібка солі;
- ванілін на кінчику ножа;
- джем (полуничний, вишневий, навіть абрикосовий);
- цукрова пудра для посипання.
Інструкція:
Розм'якшене вершкове масло розтираємо ложкою із цукровою пудрою.

Додаємо 2 великі жовтки та знов розтираємо.

А білки можна використати для омлету чи безе.

Просіюємо борошно, додаємо ванілін та сіль.

Спочатку ложкою, тоді руками замішуємо м'яке пісочне тісто. Власне, довго місити не варто, просто збираємо тісто докупи — щойно злипнеться, досить! На відміну від дріжджового тіста, пісочне не любить довге вимішування. Якщо дріжджовому таке лише на користь, пісочна випічка від того стає твердішою. А щоби печиво вийшло розсипчастим, замішуємо якомога швидше. Якщо тісто липке — можна підсипати трошечки борошна. Зліпивши тісто докупи, загортаємо його в пакетик та ставимо на 2 години до холодильника.

Тоді беремо два листи пергаменту, трохи притрушуємо тісто борошном та розкочуємо між аркушами паперу 3-5 або 5-7 мм завтовшки. Тонке печиво пектиметься швидше (7-10 хвилин) та буде хрумкішим; більш товстеньке випікатиметься трохи довше (15-28 хвилин) та матиме м'якшу структуру.

Формочками вирізаємо з тіста сердечки: половину цілих, а другу половину — із “віконцями”, зробленими маленькою формочкою.

Викладаємо печиво на деко, застелене кондитерським пергаментом.

Доки духовка розігрівається до 200С, можна потримати деко з печивом у холодильнику.
Випікаємо пісочне печиво сердечки за 200 С від 7 до 15 хвилин, до світло-золотавого кольору.

Хай гаряче печиво трохи постоїть у кухні, бо спочатку воно дуже крихке. Коли трошечки охолоне, ті печива, що із віконцями, притрушуємо цукровою пудрою.

А посерединці тих, що цілі, кладемо потрошку джему.

Накриваємо одну половинку печива другою.

Смачні валентинки готові!

Тепер файно викладемо печиво сердечки на тарілку...

Та нумо дивувати коханих!

Солодкий подарунок сподобається усім — і чоловікам, діточкам, і друзям!

Кохайте та будьте кохані! :)
Ваууу!!! Які симпатичні вийшли сердечки!!! Просто краса!!! А я цього року вирішила спекти маффіни у вигляді сердечок, також симпатично вийшло)))
Дякуююююю! 🙂 Дуже приємно:)))
Неодмінно зазирну до Вас у гості подивитися на мафіни!