Контент

Мафіни з сиром, шинкою та зеленню

Порцій: 4-5  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 30-50 хвилин

Опис

Кекси та мафіни бувають не тільки солодкими - чи не смачніші закусочні варіанти із сиром, шинкою та зеленню!

Зараз я навчу Вас готувати смачнючі сирні мафіни із ковбаскою та кропом із повнозернового борошна. Тільки-но ум’яла дві штучки іще теплими:) Дуже смачно, особливо із кефіром чи томатним соком.

Що мені подобається в цьому рецепті - у хід, тобто в тісто, ідуть ті продукти, що треба «рятувати»: можна взяти по шматочку сиру, що залежався, та ковбаси чи шинки; стару сметану чи майонез (хоча я його не купую, а роблю домашній). У мене в холодильнику було півсклянки зернистого сиру у вершках, тож я його й прилаштувала у тісто, разом із ложкою сметани. Ви можете взяти лише сметану чи вершки.

Інгредієнти:

На 12 штук:

  • 3 яйця;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 4-5 столових ложок сметани (чи зернистого сиру);
  • 70 г вершкового масла;
  • 1/4 чайної ложки солі;
  • Дрібка чорного перцю та куркуми;
  • 1,5 чайної ложки розпушувача;
  • 150 г пшеничного борошна;
  • 50 г суцільнозернового борошна;
  • По 50 г твердого сиру, ковбаси та шинки;
  • По пучечку кропу та зеленої цибулі.

Інструкція:

У мене було потроху салямі та вареної молочної ковбаси. Можна взяти відварне м’ясо чи куряче філе.

Щодо борошна - Ви можете пекти тільки з пшеничного, тоді мафіни будуь готові скоріше - хвилин за 30-35. Випічка з повноцерновим борошном готується довше, хвилин 45-50. Ражду змішувати повноцернове із пшеничним у співвідношенні не більш ніж 1:1, а краще 1:3-4, бо суцільнозернове тісто, як і житнє, більш щільне, в’язке, і якщо Ви хочете пухкі кекси, треба поєднувати два види борошна.

Твердий сир натираємо на крупній терці. Ковбасу чи шинку ріжемо мілкими кубиками (0,5х0,5 см). Чистий та обсушений кріп подрібнюємо.

Тісто для мафінів, на відміну від кексового, готується трохи іншим чином: треба змішати окремо рідкі інгредієнти, а в іншій мисці - сухі компоненти тіста. Потім поєднати їх та швидко перемішати.

Тож поєднуємо борошно із розпушувачем, сіллю, додамо трошки чорного меленого перцю та куркуми - корисної сонячной спеції, яка забарвлює тісто у приємний жовтий колір та покращує пам’ять.

В іншій ємності збовтуємо ложкою яйця із цукром.

Додаємо зернистий сир та (або) сметану.

Вливаємо тепле (не гаряче) розтоплене вершкове масло, перемішуємо.

Просіюємо до рідкої суміші суху та швидко перемішуємо.

Всипаємо тертий сир, шматочки ковбаси та зелень.

Ще раз перемішуємо та розкладаємо по формочках (силіконових, вистілених паперовими). Наповнюємо їх на 2/3 висоти.

Випікаємо сирні мафіни при 180 С упродовж 45-50 хвилин, чи до сухої шпажки та золотисто-рум’яної скоринки.

Мафіни з сиром готові!

Смачного!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Додати коментар ↓

  1. просто обожнюю цей рецепт, це палочка-виручалочка, коли не знаєш, куди дівати продукти, що залишились, наприклад, після свят... дуже часто печу такі кекси, а нещодавно приготувала у вигляді пирога (але ще не опублікувала, бо ніяк руки не доходять), вийшло також просто супер! Юльєтто, ваші маффінчики чудові, так їх захотілося, що мабуть на вечерю буду готувати!

    • О, які гарні та апетитні! Дякую за чудову світлину:))))


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів