Сирний пиріг із яблуками

Порцій: 12-16   Час приготування: підготовка 40 хвмлин, випікання 45 хвилин 22. 09. 2018 г.

За цей вересневий тиждень я тричі пекла цей оригінальний та смачний пиріг – такий він має шалений успіх! При тому, що готується зовсім просто та швидко. Найвищу оцінку пиріг отримав від моїх батьків, а звучало це так: «Оце треба продавати маленькими порціями за великі гроші». 🙂 Та я поділюся із вами рецептом прос то так! :)) Спробуйте неодмінно цей сирний пиріг із яблуками – і він стане вашим улюбленим. Разом із «Дунайськими хвилями» це – наш фаворит з-поміж яблучної випічки!

сирний пиріг з яблуками

Переваг у рецепта безліч: по-перше, це корисна випічка! Бо багато печених яблук та ягід, а тіста мало, і воно не просте, а сирне.

сирний пиріг

По-друге, пиріг з сирного тіста із половинками яблук напрочуд ефектно виглядає! Ось подивіться самі. Усі, кого ви пригощатимете цим смачним пирогом, будуть у захваті!

смачний сирний пиріг з яблуками

інгредієнти для сирного пирога

Інгредіенти:

Для сирного тіста:

  • 250 г вершкового масла;
  • 125 г цукру ;
  • 200 г сиру;
  • 350-370 г борошна (2,5-3 склянки місткістю 200 мл);
  • 1 чайна ложка розпушувачу;
  • Дрібка солі.

Для начинки:

  • 6-8 яблук середнього розміру;
  • 12-15 вишень без кісточки або інших ягід, чи шматочків шоколаду.

Для змащування та посипки:

  • 1 невеличке яйце;
  • 1-2 столові ложки цукру;
  • Дрібка кориці;
  • Цукрова пудра.

Процес приготування:

Масло має бути м’яким, тож дістаньте його заздалегідь з холодильнику, хай полежить півгодини за кімнатної температури. Тоді розтираємо чи збиваємо масло із цукром.

збиваємо масло із цукром

Додаємо сир та ретельно розтираємо, особливо якщо сир грудочками. Краще, як він буде не надто вологим та не дуже сухим.

додаємо сир та розтираємо

Просіюємо до миски борошно разом із розпушувачем, додаємо сіль та замішуємо приємне, еластичне, не липке сирне тісто.

додаємо борошно та розпушувач

Борошно всипте не все одразу, а 2,5 склянки, якщо тісто буде прилипати до рук, потрошку підсипайте решту, аж доки воно перестане липнути, та при цьому залишиться м’яким.

готуємо сирне тісто

Загортаємо тісто до пакету та кладемо на 30 хвилин до холодильника. Тим часом можна помити яблука, розрізати їх на половинки, очистити від серцевини та шкірки.

Ділимо тісто навпіл. Одну частину розвалковуємо на листі пергаменту, притрушеного борошном, у корж 4-5 мм завтовшки, та разом із папером переносимо на деко.

ділимо та розвалковуємо тісто

У кожну половинку яблука вкладаємо по вишенці (заморожені не треба розморожувати). Або можна вигадати інші цікаві сюрпризи: сухофрукти, родзинки, шоколад…

вкладаємо начинку

Половинки яблук викладаємо на тісто.

притрушуємо корицею

Притрушуємо цукром із корицею.

притрушуємо цукром

Та накриваємо другим коржем, розкачаним із решти тіста. Защипуємо краї.

накриваємо коржем

Змащуємо пиріг яйцем, посипаємо сумішшю цукру із корицею. Цукор можна взяти білий чи коричневий з буряків, неочищений – такий корисніше! Можна долдати ще трішечки ваніліну (на кінчику ножа), або півпакетика ваінльного цукру - для аромату. Та ставимо пиріг до духовки, що розігріта до 180 С.

змащуємо пиріг яйцем

Випікаємо сирний пиріг із яблуками упродовж 35-45 хвилин, або ж допоки шпажка буде виходити з тіста сухою, яблука всередині стануть м’якими, а верх пирога – рум’яним, золотаво-коричневим.

випікаємо сирний пиріг з яблуками

Дістаємо пиріг, хай трошки охолоне, а тоді посипаємо його цукровою пудрою.

притрушуємо пиріг цукровою пудрою

Чекаємо хвидин 10, доки пиріг трішки охолоне.

запашний сирний пиріг із яблуками

Тоді можна нарізати та спробувати запашний сирний пиріг із яблуками! Це справжня насолода, особливо, коли пиріг ще теплий: крихке тісто та ніжні печені яблука тануть у роті.

пиріг з яблуками

Цей пиріг неодмінно стане Вашим улюбленим!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, у середньому: 5 из 5)
Позначки запису: , ,
Напишіть коментар до цього рецепту ↓

Ви можете додати фото до коментаря. Ширина фото бажано 500 пікселів, формати jpg, gif, png.
* Обов`язкові для заповнення поля
Увага: всі коментарі проходять модерацію.