Салат з молодої капусти та огірків
Опис
Навесні та на початку літа дуже хочеться похрумтіти свіжою зеленню! За довгу зиму організм так скучив за свіженькими овочами та зеленим листячком, що прагне споживати зелень пучками, наче коник чи корівка. Та ми все ж не станемо пастися на лузі та жувати травичку, а краще зготуємо вітамінний салат з молодої капусти та огірків: зелений-зелений, хрумкий, соковитий та смачний!
Хоча ранню капусту та огірки можна купити вже у березні, ражду Вам зачекати хоча б до травня, бо у надто ранніх овочах нітратів може бути більше, ніж вітамінів. Тому, якщо вже закортіло салатику, знімайте та викидайте пару верхніх листків з капусти, а огірки витримуйте з півгодини у холодній воді й потім очищуйте від шкірки. А от наприкінці травня - на початку червня якраз настає сезон капустяного салату. Молода капуста така ніжна, на відміну від зимової, у якої більш грубе листя. Тому з молодих капустяних листочків гарно готувати не тільки салати, але й дієтичні голубці. А ще можна і зелений борщ із нею зварити. Хоча з кваску чи кропиви все ж смачніше.
Інгредієнти:
- ¼ молодої капустини;
- 1-2 огірка;
- Пучок свіжої зелені (петрушка, кріп, рукола, зелена цибуля);
- Дрібка солі;
- 1 столова ложка духмяної домашньої олії.
Інструкція:
Отже, знімаємо з капустини верхні листки. Четвертину чи половину качана (враховуючи його розміру та бажану кількість салату) тоненько шаткуємо.

Висипаємо до миски, солимо та трохи перетираємо у долонях, щоб капуста пустила сік.

Миємо та очищуємо огірочки, нарізаємо кружальцями, можна половинками чи четвертинками кружалець.
Зелень тримаємо п’ять хвилин у воді, споліскуємо, обтрушуємо та подрібнюємо.

Змішуємо у мисці капусту із огірками та зеленню, заправляємо олією.

Викладаємо до салатнику та прикрашаємо листям руколи чи гілочками петрушки.
