Цибулеві стрілки в яйці
Опис
У Вас на городі теж росте цибулька, і на початку літа поміж зеленого пір’я з’явилися цибульні стрілки? Он які соковиті та високі, просто шикарні! Не поспішайте їх зрізати та викидати! Бо з цибульних стрілок можна приготувати смачнющу страву. Вже багато років це - один з моїх улюблених літніх рецептів.
Всього три інгредієнти - стрілки цибулі, яйце та олія - і за кілька хвилин у Вас є смачна вечеря чи сніданок. Смакують смажені цибулеві стрілки з яйцем трохи подібно до грибів. Не всі можуть вгадати, з чого ж зроблена ця смакота! А коли дізнаються, то скоріше записують рецепт цибульних стрілок, щоб і собі готувати цю просту та водночас вишукану страву.
Інгредієнти:
- Пучок цибульних стрілок - 10-12 шт.;
- 1-2 яйця;
- Олія або вершкове масло;
- Сіль;
- Сметана.
Інструкція:
Смажити цибулеві стрілки можна як на олії, так і на вершковому маслі. Мені здається, що у другому випадку у страви більш витончений вершковий смак... Спробуйте обидва способи, а потім напишіть коментар - який варіант Вам більше припав до смаку!
Отже, розтоплюємо у пательні вершкове масло чи розігріваємо трішки (0,5 - 1 ст.л.) соняшникової олії.
Цибулеві стрілки миємо та нарізаємо дрібними кружальцями.

Висипаємо подрібнені стрілки у пательню із розігрітою олією та смажимо, час від часу помішуючи ложкою чи лопаткою

Коли стрілки стануть м’якими та змінять колір, вони майже готові. Десь хвилини 4-5 - на фото видно, що я трохи недосмажила, бо поспішала зробити світлини, доки не посутеніло, тому й стрілки цього часу були тушкованими не до готовності, а трохи хрумкими:) Вбиваємо до них яйце чи пару яєць - зважаючи як Ви хочете, щоб у страві було більше яйця чи цибулі.

Посолимо за смаком. І зразу ж перемішуємо. Готуємо ще півхвилини-хвилину, поки яйце засмажиться, і смачна страва із стрілок цибулі готова!

Накладаємо цибульні стрілки у яйці до тарілок та подаємо зі сметаною.

Смачного!

Я додаю будь-яку зелень до стрiлок, насамкiнець.
А ще готую стрiлки часнику за тим же рецептом.
А ще так гарно звучить слово Пательня.
Світлано, дуже дякую за коментар та поради! 🙂
Я ще не пробувала готувати часникові стрілки, тепер зацікавилася. Мабуть, треба спробувати наступного літа! Бо вони зараз вже великі та жорсткі, так вигадливо позакручувалися на городі:))
Так, пательня дуже гарно звучить! Мені дуже подобається писати українською, вона лунає, мов музика...