Контент

Як заморозити кріп на зиму

Порцій:  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 20 хвилин

Опис

Обожнюю пахощі свіжого, духмяного кропу! Це моя найлюбіша зелень; кріп здається мені запашнішим за усі інші пряні травки - петрушку, кинзу, селеру... тільки базилік пахне майже настільки ж апетитно та запаморочливо! Але базилік - зелень специфічна, багато його не з’їси, а от кріп можна їсти пучками! Що ми і робимо на початку літа, коли якраз починається сезон свіжої зелені.

укроп шикарний

Гарні, великі кущі кропу буяють скрізь на полях та городах - зривай та їж! Хочется, щоб таке роздолля було цілий рік. Але взимку та ранньою весною кріп і дорогий, і не такий запашний. Та ми знаємо рішення: заготувати кріп на зиму! Тоді Ви в будь-який сезон матимете ароматну зелень для своїх страв.

зелений кріп на городі

Є кілька способів заготівлі зелені: сушіння, засолювання, заморожування. Я пробувала усі ці варіанти, і дійшла висновку, що найкращий з них - заморожування.

як заморозити кріп на зиму

Чому так? Бо сушена зелень втрачає свій смараговий колір та, хоч і зберігає пахощі, але тільки частково - вже не така запашна, як свіжа.

Засолена у слоїках зелень зберігається не усю зиму, а лише пару місяців, а потім жовкне та набуває неприємного смаку.

А от заморожена зелень може зберігатися цілий рік - аж до наступного врожаю, при цьому її зовнішній вигляд та смакові властивості зберігаються ідеально. Сипнеш замороженого кропу чи петршку до борщу - наче зі свіжою зеленню. Але майте на увазі, що разморожувати і повторно заморожувати зелень не варто - вона стане несмачною. Тому для цього способу зберігання потрібен холодильник із сучасною морозильною камерою. Щоби дістали заморожену зелень - насипали пару ложок до страви - і сховали назад.

Зараз я розповім Вам, як заморозити кріп на зиму. Таким чином можна заморожувати також петрушку, шпинат чи асорті з кропу та петрушки. А от базилік, на мою думку, краще все ж таки сушити.

Інгредієнти:

  • Свіжий кріп.
Також знадобиться:
  • велика миска,
  • дуршлаг чи сито,
  • рушник,
  • дошка,
  • ніж;
  • пластикові ємності чи пакети для заморожування.

Інструкція:

Спочатку зелень треба гарно вимити. Витрушуємо з неї всіх мурашок. Потім набираємо у миску холодної чистої води та занурюємо зелень. Чекаємо хвилин 5, хай відмокне пил.

потримаємо зелень у воді

Потім виймаємо та прополіскуємо у проточній воді. Струшуємо та кладемо у сито чи дуршлаг, щоби стекли залишки вологи. Можна розкласти на рушнику.

трохи обсушуємо зелень

Хвилин через 10 можна продовжувати. Обрізаємо корінці, можна срізати також і надто товсті стебла. Втім, вони також дають гарний аромат, тож я просто міленько ріжу. А Ви можете заготувати тільки самі гілочки, а стебла засушити та використати для консеруввання помідорів чи огірків.

подрібнюємо зелень

Дрібно нарізаним кропом щільно заповнюємо пластикові стаканчики (дуже зручно використовувати стаканчики з кришками від сметани та сиркових десертів). Ще можна заморожувати зелень у пакетах із зіп-замком - це дає економію місця у морозильній камері, бо пласкі пакетики займають менше простору, ніж стаканчики.

як заготувати кріп на зиму

Ставимо ємності із зеленню до морозильної камери - тепер у Вас в будь-яку пору року є запашна літня зелень!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів