Молода картопля з кропом
Опис
Як усі її чекають кожного літа - запашну, смачну, найпершу... молоду картопельку! Як же чудово смакує вона із шматочком вершкового масла та ароматним свіжим кропом...
Така проста страва з картопі - а скільки задоволення! І наїстися можна великим гуртом - навіть без м’яса чи котлет. Просто молода картопля, щедро заправлена подрібненою зеленню із маслом та полита сметанкою - чудова вечеря!
Існує багато рецептів з молодої картоплі: її можна не лише варити, але й смажити, і запікати - у горщиках в сметані; на шпажках, цілком та шматочками... Але ми почнемо нашу картопляну колекцію із найпростішого рецепту - відварної молодої картоплі, сезон якої відкривається на початку червня і продовжується до середини липня.
Зараз я розповім Вам, як зварити молоду картоплю та заправити її, щоб вийшла смачнюща страва.
Інгредієнти:
- 1 кг молодої картоплі;
- Пучок кропу;
- Сіль - ¼ столової ложки або за смаком;
- Вершкове масло - 2 столових ложки.
Інструкція:
Очистити молоду картоплю нескладно - інколи шкірка така тоненька, що достатньо потерти картоплини у руках, зануривши у воду. Або, помивши, злегенька пошкрябати ножем. Повозитися доведеться тільки з дрібною картоплею, її довго чистити, зате швидко їсти...
Та ось ми начистили картоплі, споліскуємо її - та у каструлю із холодною водою, а каструлю - на вогонь. Хай картопля вариться під кришкою на середньому вогні, а щоб не збігала, трохи зсуньте кришку вбік. Картопля готова, коли стане м’якою - перевірьте кінчиком ножа.

Час помити та дрібно нарізати кріп. Потримайте свіжу зелень кілька хвилин у холодній воді, потім прополощіть під краном, струсніть чи обсушіть на рушнику та мілко наріжте.

Зливаємо із картоплі воді, додаємо щедрий шматок вершкового масла та подрібнений кріп, та гарно перемішуємо, накривши каструлю кришкою та струшуючи її, мов миску з варениками.

Які чудові літні аромати попливли по хаті - нагрітого сонцем поля, запашної зелені!..

Накладаємо молоду картоплю до тарілок, ставимо поруч глечик із сметаною та запрошуємо всіх до столу!
