Контент

Молода картопля з кропом

Порцій: 6-8  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 35 хвилин

Опис

Як усі її чекають кожного літа - запашну, смачну, найпершу... молоду картопельку! Як же чудово смакує вона із шматочком вершкового масла та ароматним свіжим кропом...

смачна молода картопля

Така проста страва з картопі - а скільки задоволення! І наїстися можна великим гуртом - навіть без м’яса чи котлет. Просто молода картопля, щедро заправлена подрібненою зеленню із маслом та полита сметанкою - чудова вечеря!

рецепт молодої картоплі з кропом

Існує багато рецептів з молодої картоплі: її можна не лише варити, але й смажити, і запікати - у горщиках в сметані; на шпажках, цілком та шматочками... Але ми почнемо нашу картопляну колекцію із найпростішого рецепту - відварної молодої картоплі, сезон якої відкривається на початку червня і продовжується до середини липня.

страва з молодої картоплі

Зараз я розповім Вам, як зварити молоду картоплю та заправити її, щоб вийшла смачнюща страва.

інгредієнти для картоплі із зеленню та маслом

Інгредієнти:

  • 1 кг молодої картоплі;
  • Пучок кропу;
  • Сіль - ¼ столової ложки або за смаком;
  • Вершкове масло - 2 столових ложки.

Інструкція:

Очистити молоду картоплю нескладно - інколи шкірка така тоненька, що достатньо потерти картоплини у руках, зануривши у воду. Або, помивши, злегенька пошкрябати ножем. Повозитися доведеться тільки з дрібною картоплею, її довго чистити, зате швидко їсти...

Та ось ми начистили картоплі, споліскуємо її - та у каструлю із холодною водою, а каструлю - на вогонь. Хай картопля вариться під кришкою на середньому вогні, а щоб не збігала, трохи зсуньте кришку вбік. Картопля готова, коли стане м’якою - перевірьте кінчиком ножа.

відварюємо молоду картоплю

Час помити та дрібно нарізати кріп. Потримайте свіжу зелень кілька хвилин у холодній воді, потім прополощіть під краном, струсніть чи обсушіть на рушнику та мілко наріжте.

додаємо кріп та масло

Зливаємо із картоплі воді, додаємо щедрий шматок вершкового масла та подрібнений кріп, та гарно перемішуємо, накривши каструлю кришкою та струшуючи її, мов миску з варениками.

перемішуємо

Які чудові літні аромати попливли по хаті - нагрітого сонцем поля, запашної зелені!..

як приготувати молоду картоплю

Накладаємо молоду картоплю до тарілок, ставимо поруч глечик із сметаною та запрошуємо всіх до столу!

відварна молода картопля
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів