Пончики з чайною трояндою
Опис
Пропоную Вам незвичайний рецепт смачного десерту: пампухи, вони ж пончики, з начинкою із чайної троянди!
Перетерті з цукром пелюстки чайної троянди, які ми з Вами заготували за рецептом на сайті, можна не лише їсти як варення чи смачні ліки або додавати до чаю, але й використовувати як начинку для випічки: завиванців або пампухів!
Золотисті кругленькі пончики із солодкою запашною начинкою усередині дуже до смаку всім! Тільки багато їх не з’їси, бо все ж таки смажені у фритюрі пончики досить жирнуваті. Але багато й не треба: щоби насолодитися смаком та пахощами, вистачить пару штучок, адже пампухи калорійні та поживні.
Тож порадуймо себе та своїх домашніх дивовижними ласощами, що пахнуть трояндами, сонцем та літом!
Інгредієнти:
На 20 штук:
- 20-25 г свіжих дріжджів;
- 2 столові л>ожки цукру;
- 1 склянка теплої води (200 мл);
- 2,5 склянки борошна (320 г);
- Дрібка солі;
- 2-3 столові ложки олії в тісто й склянка-півтори для фритюру;
- Чайна троянда, перетерта з цукром – 20 кавових ложечок;
- цукрова пудра.
Інструкція:
Такі пончики можна робити також із вишенькою всередині, або іншою ягодою без кісточки, із шматочком шоколаду, варенням тощо.
Дріжджі кришимо до миски й розтираємо ложкою з цукром.

Тоді вливаємо тепленьку воду, розмішуємо…

Просіюємо склянку борошна, знов перемішуємо та залишаємо на 10 хвилин.

Тоді просіюємо ще склянку борошна, знов перемішуємо і залишаємо в теплі ще на 10 хвилин.

Коли тісто почне підходити, просіюємо решту борошна (півсклянки), додаємо сіль, перемішуємо.

Додаємо олію та замішуємо ложкою некруте тісто.

Воно може здатися Вам трохи липкуватим, але не варто додавати ще борошна: тісто для пончиків і має бути таким. Тоді пампухи вийдуть пухкими та ніжними. А щоб тісто не прилипало до рук, вмочіть пальці в олію.

Беремо шматочки тіста, кладемо у середину по кавовій ложечці трояндової начинки, гарно защипуємо та формуємо кульки завбільшки з м’ячик для пінг-понгу. Кожен зручно викласти на шматочок кондитерського пергаменту, змащеного олією, і залишити на 10 хвилин, щоби підійшли. Тоді ви зможете брати пончик на папірці та опускати у фритюр – і пампухи не ризикують зім’ятися, як би коли ви брали їх руками.

Підготуємо паперові серветки, шумовку та посуд для смаження. Я смажу пончики у чавунці – він високий та глибокий, а дно невеликого діаметру, тож пончики занурюють до фритюру як треба, при цьому не витрачається багато олії. Наливаємо до чавунця олію та розігріваємо на середньому вогні. Коли добре нагріється (при опусканні до фритюру пончика олія починає закипати), обережно викладаємо туди пончики – в мій чавунець влазить 4 штуки за один раз. Треба, щоб їм не було надто тісто.

Смажимо пончики у фритюри, доки вони стануть золотистого кольору знизу.

Тоді перевертаємо шумовкою чи виделкою.

Та смажимо з іншого боку. Коли пончики набудуть яскраво-золотавого кольору, можна бути впевненим, що вони пропеклися і всередині.

Виловлюємо їх шумовкою і викладаємо на паперові серветки, аби ті всотали зайвий жир.

Коли пампухи охолонуть, перекладаємо їх на тацю та притрушуємо цукровою пудрою крізь невеличке сито.

Смачного чаювання!

Та духмяного смачного Літа!
