Контент

Пончики з чайною трояндою

Порцій: 10  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 1 година

Опис

Пропоную Вам незвичайний рецепт смачного десерту: пампухи, вони ж пончики, з начинкою із чайної троянди!

пончики з чайною трояндою

Перетерті з цукром пелюстки чайної троянди, які ми з Вами заготували за рецептом на сайті, можна не лише їсти як варення чи смачні ліки або додавати до чаю, але й використовувати як начинку для випічки: завиванців або пампухів!

пончики з трояндою

Золотисті кругленькі пончики із солодкою запашною начинкою усередині дуже до смаку всім! Тільки багато їх не з’їси, бо все ж таки смажені у фритюрі пончики досить жирнуваті. Але багато й не треба: щоби насолодитися смаком та пахощами, вистачить пару штучок, адже пампухи калорійні та поживні.

пончики

Тож порадуймо себе та своїх домашніх дивовижними ласощами, що пахнуть трояндами, сонцем та літом!

смачні пончики

інгредієнти для пончики з трояндою

Інгредієнти:

На 20 штук:

  • 20-25 г свіжих дріжджів;
  • 2 столові л>ожки цукру;
  • 1 склянка теплої води (200 мл);
  • 2,5 склянки борошна (320 г);
  • Дрібка солі;
  • 2-3 столові ложки олії в тісто й склянка-півтори для фритюру;
  • Чайна троянда, перетерта з цукром – 20 кавових ложечок;
  • цукрова пудра.

Інструкція:

Такі пончики можна робити також із вишенькою всередині, або іншою ягодою без кісточки, із шматочком шоколаду, варенням тощо.

Дріжджі кришимо до миски й розтираємо ложкою з цукром.

розтираємо дріжджі

Тоді вливаємо тепленьку воду, розмішуємо…

додаємо теплу воду

Просіюємо склянку борошна, знов перемішуємо та залишаємо на 10 хвилин.

додаємо борошно

Тоді просіюємо ще склянку борошна, знов перемішуємо і залишаємо в теплі ще на 10 хвилин.

залишаємо підходити

Коли тісто почне підходити, просіюємо решту борошна (півсклянки), додаємо сіль, перемішуємо.

додаємо ще борошна

Додаємо олію та замішуємо ложкою некруте тісто.

додаємо олію

Воно може здатися Вам трохи липкуватим, але не варто додавати ще борошна: тісто для пончиків і має бути таким. Тоді пампухи вийдуть пухкими та ніжними. А щоб тісто не прилипало до рук, вмочіть пальці в олію.

замішуємо тісто

Беремо шматочки тіста, кладемо у середину по кавовій ложечці трояндової начинки, гарно защипуємо та формуємо кульки завбільшки з м’ячик для пінг-понгу. Кожен зручно викласти на шматочок кондитерського пергаменту, змащеного олією, і залишити на 10 хвилин, щоби підійшли. Тоді ви зможете брати пончик на папірці та опускати у фритюр – і пампухи не ризикують зім’ятися, як би коли ви брали їх руками.

формуємо пончики

Підготуємо паперові серветки, шумовку та посуд для смаження. Я смажу пончики у чавунці – він високий та глибокий, а дно невеликого діаметру, тож пончики занурюють до фритюру як треба, при цьому не витрачається багато олії. Наливаємо до чавунця олію та розігріваємо на середньому вогні. Коли добре нагріється (при опусканні до фритюру пончика олія починає закипати), обережно викладаємо туди пончики – в мій чавунець влазить 4 штуки за один раз. Треба, щоб їм не було надто тісто.

смажимо пончики в олії

Смажимо пончики у фритюри, доки вони стануть золотистого кольору знизу.

смажимо до золотавого кольору

Тоді перевертаємо шумовкою чи виделкою.

перевертаємо пончики

Та смажимо з іншого боку. Коли пончики набудуть яскраво-золотавого кольору, можна бути впевненим, що вони пропеклися і всередині.

виймаємо пончики з олії

Виловлюємо їх шумовкою і викладаємо на паперові серветки, аби ті всотали зайвий жир.

виймаємо пончики з олії

Коли пампухи охолонуть, перекладаємо їх на тацю та притрушуємо цукровою пудрою крізь невеличке сито.

прикрашаємо цукровою пудрою

Смачного чаювання!

пончики з солодкою трояндою

Та духмяного смачного Літа!

пончики з чайною трояндою до чаю
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів