Пиріг з фрикадельками
Опис
Пропоную Вам дуже цікавий та водночас простий рецепт: пиріг із фрикадельками!
Він легко готується та ефектно виглядає у розрізі, а ще дуже смачний.
До тарілки борщу чи супу такий несолодкий пиріг буде цілком доречним.
Як альтернатива хлібу чи бутербродам, закусочний пиріг з фрикадельками чудово підходить для пікніка на природі.
Інгредієнти:
На форму 22-24 см:
- 3 яйця + 1 для фрикадельок;
- 200 мл сметани (1 склянка);
- 200 г борошна (півтори склянки);
- ¼ чайної ложки солі;
- ¼ чайної ложки соди;
- 1 чайна ложка розпушувачу;
- Пучок зелені (кропу, зеленої цибулі, петрушки);
- Вершкове масло для змащування форми;
- 300 г фаршу;
- 1 середня цибулина.
Інструкція:
Щоб зробити фрикадельки, змішуємо фарш із яйцем, подрібненою цибулею та спеціями. Все добре перемішуємо.

Цибулю можна дрібненько порізати, та краще натерти на крупній тертці, а ще зручніше використати блендер. Якщо ви мелете фарш на м’ясорубці, то змолоти цибулю разом із м’ясом. Підійде курячий філейний фарш, індичий чи навпіл курячий із яловичим. Краще, як він буде не жирним, бо під час випікання жир витоплюватиметься та димітиме на всю кухню. Тому краще використовувати не роз’ємну, а цільну форму для випікання.

Тепер готуємо тісто. Збиваємо вінчиком яйця з сіллю, додаємо сметану.

Жирність будь-яка, та зверніть увагу – якщо сметана густа, борошна знадобиться трохи менше, якщо рідка, нежирна – навпаки, більше. Перемішуємо та додаємо подрібнену зелень.

Просіюємо борошно із розпушувачем та содою. Тісто має вийти трохи густішим, ніж на оладки.

Викладаємо тісто до форми, застеленої пергаментом, що промащений олією. Розподіляємо тісто ложкою. З фаршу робимо кульки завбільшки з волоський горіх та викладаємо на тісто.

Ставимо до розігрітої духовки та випікаємо за 180С упродовж 30-35 хвилин. Під час випікання фрикадельки трохи «тонуть» у тісті, і пиріг виходить дуже цікавим у розрізі.

Готовий пиріг з фрикадельками викладаємо на тацю.

Трохи чекаємо, доки охолоне, та дегустуємо!
