Домашня піца із зеленою цибулею та бринзою

Порцій: 8   Час приготування: підготовка 1 година, випікання 20 хвилин 23. 05. 2019 г.

Наш город у травні потішив першим врожаєм – купою свіженької, запашної, соковитої зеленої цибулі! І салати готували, і зелені борщі варили, а пір’ячко ще є:) І тоді мені знайшовся цікавий та надзвичайно вдалий рецепт смачної піци із зеленою цибулею!

домашня піца із зеленою цибулею та бринзою

Це був дуже простий рецепт піци в домашніх умовах, і при тому то виявилася така смакота, що за два тижні я пекла таку піцу, здається, тричі… І не проти знов приготувати!

домашня піца

Пропоную і Вам зробити цю смачнючу піцу за рецептом Сергія Джуренка. Родині та друзям, чи колегам – кого Ви пригощатимете, - неодмінно сподобається цей весняний рецепт!

смачна домашня піца

інгредієнти домашньої піци

Інгредіенти:

На 2 піци діаметром близько 20-22 см, для тіста:

  • 15 г свіжих дріжджів або 5 г (1 чайна ложка без верху) сухих;
  • 160 мл теплої води;
  • 2 чайні ложки цукру;
  • 1/3 чайної ложки солі;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • 260 г борошна (2 склянки по 200 мл).

Для начинки:

  • Великий пучок зеленої цибулі:
  • 1 великий помідор або 10 черрі (можна заморожені);
  • 5 столових ложок томатного соусу (ідеально – домашнього);
  • 190 г сиру (в оригіналі – 140 г моцарели та 50 г пармезану, я використовувала голандський);
  • 1 столова ложка оливкового масла;
  • Дві дрібки орегано.

Процес приготування:

Щоб приготувати домашній томатний соус, треба взяти штук 5-6 середніх стиглих томатів, помити, обдати окропом, очистити від шкірки, протерти крізь сито та протушкувати із додаванням 1 чайної ложки цукру, дрібки солі та перцю й 1 столової ложки олії. Це досить-таки трудомісткий спосіб, тому, надто якщо сезон стиглих ґрунтових томатів ще не почався, можна замінити консервованими рубленими томатами або густим домашнім томатним соком. Але не мастіть піцу кетчупом! То буде вже не те.

Рецепт тіста на піцу:

Оскільки борошно буває різне, його кількість може змінюватися від 250 до 275 г. Можна приготувати тісто для піци із білого борошна вищого ґатунку, та більш автентично, смачно й корисно буде із борошна з твердих сортів пшениці.

Для приготування тіста на піцу свіжі дріжджі кришимо до миски, розтираємо із цукром, вливаємо приємно теплу (36С) воду, перемішуємо.

кришимо до миски дріжджі додаємо теплу воду

Просіюємо половину борошна, перемішуємо та ставимо у тепло на 15-20 хвилин.

додаємо половину борошна ставимо тісто у тепло

Якщо використовуєте сухі дріжджі, ті, що в гранулах (активні), - розчиняємо їх у теплій воді з цукром і також залишаємо хвилин на 15, до пінки. Якщо дріжджі сухі миттєві (фаст, у порошку) – такі можна одразу змішувати з просіяним борошном, додавати всі інші інгредієнти та замішувати тісто.

опара

Отже, коли опара підійде, наповниться повітряними бульбашками, - час додати решту борошна, олію, сіль та замісити тісто. Борошно додаємо не все зразу, а поступово, вимішуючи тісто, доки воно не перестане прилипати до рук. Добре, як у вас вистачить сил і терпіння вимішувати понад 5 хвилин: що довше вимішуєте дріжджове тісто, та кращою та смачнішою, пишнішою та гарнішою буде випічка.

додаємо олію та сіль

Викладаємо тісто до змащеної олією миски, накриваємо рушником та ставимо у тепле місце на 45 хвилин.

ставимо тісто підходити

Коли тісто підійде, час розігрівати духовку до 200 С.

тісто для піци

По тому розвалкуємо тісто у коло діаметром до 34 см. Можна зробити одну велику піцу або дві маленькі. Зручно розвалковувати качалкою чи розтягувати тісто руками на аркуші пергаменту, що змащений олією, а тоді разом із папером перетягти коржа на деко.

розвалковуємо тісто

формуємо руками бортики піци.

формуємо основу для піци

Тим часом готуємо начинку. Заздалегідь не варто її готувати, бо нарізану зелень слід споживати якомога скоріше. Тож миємо пір’я цибулі,, трохи обсушуємо, струснувши чи поклавши на рушник, та дрібно ріжемо. Білу частину до піци не кладемо, її можна покласти до салату. Помідори ріжемо кружальцями, бринзу – скибками. Або тремо на великій тертці. 50 г залишаємо до посипання.

Змащуємо коржі томатним соусом (кімнатної температури).

змащуємо коржі соусом

Викладаємо шматочки сиру (чи посипаємо тертим).

розкладаємо бринзу

На сирі розкладаємо помідорні кружальця.

додаємо помідори

Посипаємо зеленою цибулею.

додаємо зелену цибулю

Тремо на мілкій тертці твердий сир.

додаємо тертий сир

Збризкуємо оливковою олією та притрушуємо сушеним орегано. Краєчки піци можна потрусити кунжутом.

додаємо спеції

Ставимо піцу у розігріту духовку та випікаємо упродовж 20 хвилин або до того часу, коли нижній бік піци набуде світло-золотистого кольору.

випікаємо домашню піцу

Готову піцу викладаємо на тацю.

весняна домашня піца

Хай трошечки охолоне.

піца з цибулею та сиром

Нарізаємо на порції та насолоджуємося!

смачна піца

Впевнена, що Вам буде до вподоби цей простий рецепт домашньої піци!

піца домашня

І Ви також не раз приготуєте цю смакоту:)

ароматна домашня піца
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, у середньому: 5 из 5)
Напишіть коментар до цього рецепту ↓

Ви можете додати фото до коментаря. Ширина фото бажано 500 пікселів, формати jpg, gif, png.
* Обов`язкові для заповнення поля
Увага: всі коментарі проходять модерацію.