Контент

Зелений борщ зі шпинатом

Порцій: 8-10  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 45 хвилин

Опис

Квітень, травень та червень - саме час готувати легкий, смачний та вітамінний суп зі шпинатом, який сподобається і діткам, і дорослим! Можна сказати, що цей той самий зелений борщ, тільки заміть кваску (щавлю) до нього додається шпинат.

суп зі шпинатом

Саме завдяки шпинату суп виходить ще більш корисним і можна його навіть малим діткам. Бо у листі кваску міститься щавлева кислота та багато оксалатів. У невеличкій кількості вони нешкідливі для організму, а щавлева кислота є необхідним для обміну речовин елементом, що допомагає засвоювати кальцій. Але це стосується органічної сполуки - тобто сирого, невареного листя. Коли ж щавель піддається термообробці, він втрачає цю властивість і натомість ускладнює засвоювання кальцію. А мікроскопічні кристали щавлевої кислоти, якщо їх концентрація в організмі висока, можуть стати причиною піска у нирках. Тому борщі з кваску не треба вживати надто часто, а дітям такий борщ можна лише з 3-х років. А шпинат у вигляді пюре можна вже з 6 місяців.

зелений борщ зі шпинатом

У шпинаті оксалати також є, але у набагато меншій кількости. До того же, шпинат, як Ви вже знаете із рецепту омлета з ним, відомий чудовою влативістю - вітаміни у ньому зберігаються навіть після термообробки. А варити ми будемо лише 1-2 хвилинки. Тому шпинатний суп буде практично такий самий корисний, як свіже листя. Тому раджу Вам частіше готувати зелений борщ зі шпинатом чи з кропивою, ніж зі щавелем - він і корисніший, і ще смачніший, бо не має кислуватого присмаку, характерного для кваску.

інгредієнти для супу зі шпинатом

Інгредієнти:

На 3 л води:
  • 200 г м’яса (свинини або курячого);
  • 3 картоплини;
  • 1 невеличка цибулина;
  • Великий пучок шпинату (200 г);
  • По невеличкому пучку свіжої зелені: петрушка, кріп, зелена цибуля;
  • 1 столова ложка солі;
  • Яйця та сметана для подачі.

Інструкція:

Спочатку відваримо м’ясо, бо воно готується найдовше. Помийте, наріжте шматочками, опустіть в холодну воду та доведять до кипіння. Потім воду злийте, наберіть нової та варіть хвилин 40. Тим часом можна підготувати інші продукти: почистити та помити картоплю, цибулю, зелень.

відварюємо м'ясо

Шпинат миємо так: набираємо до миски холодної води та занурюємо туди листя. Чекаємо хвилин 5, доки відмокнуть та осядуть часточки землі з грядок, потім гарно промиваємо листя у проточній воді.

миємо шпинат

Кладемо у дуршлаг чи сито, хай трохи обсушиться.

викладаємо шпинат у дуршлаг

Коли м’ясо майже готове, додаємо нарізану кубиками картоплю та варимо 5-7 хвилин.

додаємо картоплю

Далі додаємо мілко нарізану ріпчасту цибулю та сіль. Готуємо ще 2-3 хвилини.

додаємо цибулю

Ріжемо шпинат смугами, зелену цибулю також мілко ріжемо.

нарізаємо зелень

Висипаємо зелень до каструлі. Додаємо подрібнену петрушку і кріп, перемішуємо і даємо не сильно, але рівномірно прокипіти ще 1-2 хвилини, довго не треба - тоді зелень збереже яскравий корлір та корисні речовини.

як приготувати суп зі шпинатом

Смачний суп зі шпинату готовий!

суп зі шпинатом для дітей

Покладіть у тарілочки відварене яйце та сметану і запрошуйте родину до столу.

рецепт супу зі шпинатом
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів