Весняний салат з редиски і яєць
Опис
Один з найперших, найсмачніших весняних салатів - простенький, але такий апетитний салат з редиски та яєць. Яскравий, хрумкий, запашний! Він змагається у популярності із салатом з яєць та зеленої цибулі.
Готують салат з редису вже у кінці квітня - на початку травня, лише найстійкіші чекають червня, щоб поласувати більш натуральною ґрунтовою редискою.
Звісно ж, що може бути краще, аніж нарвати на своєму городі соковитої редисочки - малинової, із біленькими кінчиками! Втім, якщо вже так кортить весняного салатику, то я розповім Вам, як підготувати ранню парникову редиску.
Інгредієнти:
- 2-3 яйця$
- 150 г редису;
- 1-2 свіжих огірка;
- пучок зеленої цибулі, кропу та петрушки;
- 3-4 столових ложки сметани;
- Сіль за смаком.
Інструкція:
Яйця треба відварити вкруту. Для цього, вимивши шкаралупу, опускаємо яйця у каструльку із холодною водою так, щоб вони повністю занурились. Бажано, щоб яйця були кімнатної температури: якщо поставити їх варити зразу із холодильника, шкаралупа може тріснути. Щоб отримати яйця вкруту, варимо впродовж 7 хвилин з моменту закипання на середньому вогні. Тільки-но вони будуть готові, зливаємо гарячу воду та наливаємо холодну: тоді яйця буде легко очищати.
Миємо овочі, обрізаємо хвостики. Ранній редис та огірки бажано витримати деякий час у воді: якщо у весняних овочах є якість нітрати, вимочування допоможе позбутися частини з них.
Очищуємо яйця та нарізаємо невеличкими кубиками. Огірки очищуємо від шкірки та ріжемо кружальцями чи напівкружальцями. Редиску ріжемо кружальцями. Зелень подрібнюємо.

Змішуємо усе в салатнику, солимо та заправляємо сметаною.

Перемішуємо, і весняний салат із редиски готовий!

Смачного!