Контент

Венеціанський мармуровий кекс

Порцій: 12  
Калорійність: ккал  
Час приготування: Приготування 20 хвилин, випікання 1 година
Домашня

Опис

Цей цікавий рецепт стрівся мені на просторах інтернету під назвою Венеціанський мармуровий пиріг, а оскільки люблю шоколад, то вирішила спробувати. Прочитавши декілька варіацій рецепту на різних сайтах, вигадала свою.

венеціанський кекс із шоколадом

Фішка цього пирога, а точніше — кекса, в темному шоколаді (що більше відсоток какао, то автентичніше!), незвичайному способі його викладання та великій, як на солодку випічку, кількості солі (краще — морської). Я замість пів чайної ложки поклала третину, бо мені здалося, що то трошки занадто. Утім, шоколад із кристаликами солі я люблю, тож чом би й ні?

мармуровий кекс рецепт

Оскільки венеціанський кекс за рецептом дуже схожий на масляний бісквіт (м'яке масло збивають з цукром, по одному додають яйця, тоді борошно), то я пекла його на кшталт “Вишневої хвилі”. Тож цей кекс можна назвати “Шоколадна хвиля”.

 

кекс із шоколадом

Інгредієнти:

На довгу форму 30х10 см або 22 см круглу з отвором, склянка 200 мл
  • 200 г вершкового масла
  • 180-200 г цукру (1 склянка)
  • 4 яйця
  • 260 г борошна (2 склянки)
  • 10 г розпушувача (1 столова ложка)
  • 1/3 чайної ложки солі
  • 80 г темного шоколаду

Інструкція:

Масло хай полежить півгодинки за кімнатної температури. Коли розм'якшиться, додаємо цукор та збиваємо міксером хвилинку-півтори, до ніжної кремоподібної маси. По одному додаємо яйця, щоразу збиваючи 20-30 секунд. Додавши четверте, збиваємо трошки довше, із хвилину. Далі просіюємо борошно, додаємо розпушувач та сіль і перемішуємо. Тісто готове. Застеліть форму пергаментом, промащеним олією, та викладіть половину тіста.

як приготувати тісто для кекса

На водяній бані розтоплюємо шматочки шоколаду. Половину шоколаду викладаємо поверх половини тіста в формі та малюємо візерунки зубочисткою. Я про цей момент забула, тож в розрізі кекс мав не мармуровий малюнок, а шоколадну смужку. Далі розподіляємо другу половину тіста, а зверху — решту шоколаду. Можна трошки залишити та полити готовий кекс.

як зробити кекс із шоколадною начинкою

Ставимо форму в розігріту до 180 С духовку та випікаємо кекс до сухої зубочистки. У моїй духовці знадобилось близько години; в електричній кекс випікатиметься швидше.

як спекти кекс із шоколадом всередині рецепт кекса з шоколадом

Готовий кекс витягаємо із форми разом з папером, пергамент знімаємо, а кекс за бажання поливаємо шоколадом.

смачний кекс як спекти кекс
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів