Рецепти з гарбуза. Котлети з гарбузом та фаршем
Опис
Знаєте, як зробити смачні, соковиті котлети? Замість хліба, розмоченого в молоці, додайте до фаршу терті овочі: картоплю, кабачок чи… гарбуз! Якщо кабачок – це варіант для літа, то рецепт з гарбузом чудово підійде для осіннього меню.
Апетитні, корисні котлети з гарбузом неодмінно сподобаються Вашій родині! До того ж, у смачних м’ясних котлетках можна замаскувати гарбуз, якщо домашні не хочуть їсти гарбузову кашу🙂
Інгредієнти:
- 400 г м’ясного фаршу;
- 150-200 г сирого гарбуза;
- 1 невеличка цибуля;
- 1 яйце;
- 3-4 столові ложки панірувальних сухариків, чи борошна, чи манної крупи;
- 0,5 чайної ложки солі чи за маком;
- ¼ чайної ложки суміші перців чи меленого чорного перцю;
- Олія для смаження.
Фарш краще не купувати готовий – часто у свинячому фарші забагато жиру, - а змолоти із м’яса. Можна взяти асорті або фарш із курячого філе.
Гарбуз найсмачніший той, що має яскравий помаранчевий колір. Він чудово пасує до різноманітних перших, других та солодких страв: гарбузової печені та супів-пюре, смачної випічки – хлібу та кексів.
Інструкція:
Очищуємо гарбуз від насіння та шкірки та натираємо на дрібній буряковій тертці. Цибулю також тремо на тертці, тільки на крупній. Якщо самі мелете фарш, то цибулю можна перекрутити разом із м’ясом. Поєднуємо фарш із гарбузом, цибулею, яйцем, сіллю та перцем.

Вимішуємо й додаємо панірувальні сухарики – стільки, аби маса була не надто рідка та гарно ліпилася. Хай постоїть хвилин 5-10 – за цей час сухарики вберуть вологу та маса загусне.

На пательні добре розігріваємо 1-1,5 столові ложки олії. Вогонь спершу має бути більш за середній. Коли олія почне шкварчати, ліпимо котлети руками, змоченими у воді, та обережно, щоб бризки води не потрапили у гарячу олію, викладаємо котлети на пательню. Обвалювати їх у борошні чи яйці нема потреби: якщо викласти на добряче розжарену пательню, на котлетах схопиться скоринка. Тому тримаємо їх хвилинку на великому вогні, тоді трохи зменшуємо й накриваємо кришкою, щоби котлети приготувалися всередині. За 4-5 хвилин, коли фарш змінить колір і котлети будуть вже не сирі у середині, а нижня скоринка засмажиться, обережно перевертаємо їх лопаткою.

Знов додаємо вогню та обсмажуємо до скоринки із іншого боку.

Готові котлети із фаршу з гарбузом знімаємо лопаткою на тарілку. Ще апетитніше вони виглядатимуть, якщо потрусити свіжою зеленню.

Смачного! Сподіваюся, ці чудові осінні котлетки й Вам припали дло смаку!