Салат з червоного буряка
Опис
Здавалося б, простіше не буває! Салат з вареного буряка складається лише із трьох інгредієнтів: власне бурячок, сіль та олія. А який чудовий смак, а до того ще й користь для здоров’я! Відварений буряк сприяє травленню та чудово очищує організм.
Буряковий салат - наш улюблений, його їдять із задоволенням і діти, і дорослі. У садочку та школі іноді також дають такий салатик. Головна умова, щоб вийшло смачно - солодкий, яскравий буряк, як на борщ. Обирайте невеличкі бурячки, щоб швидше зварилися.
Інгредієнти:
- 4-5 бурячків;
- Дрібка солі;
- 0,5 столових ложки олії.
Інструкція:
Ретельно миємо буряки, кладемо до каструлі, заливаємо холодною водою та варимо під кришкою до м’якості. Перевіряємо кінчиком ножа. Тоді воду зливаємо та зразу ж заливаємо холодною. Це треба, щоб буряки легко було очищувати. Очищуємо від шкірки та натираємо на великій тертці.

Викладаємо тертий буряк до салатниці, солимо за смаком, перемішуємо, а тоді заправляємо смачною духмяною олією. Салат з буряка готовий.

Базовий склад салату з червоного буряка можна урізноманітніти додатковими інгредієнтами. Коли полюбляєте кислуватий смак - можно трохи збризнути салат оцтом. Якщо додасте тертий солоний огірок, 1-2 зубки часнику, кілька чорносливин - вийде вишуканий салат Бордо. А до нього можна ще всипати подрібнених волоських горішків.