Салат з червоного буряка

Порцій: 4   Час приготування: очікування 40 хвилин, приготування 5 хвилин 21. 02. 2018 г.

Здавалося б, простіше не буває! Салат з вареного буряка складається лише із трьох інгредієнтів: власне бурячок, сіль та олія. А який чудовий смак, а до того ще й користь для здоров’я! Відварений буряк сприяє травленню та чудово очищує організм.

салат з вареного буряка

Буряковий салат - наш улюблений, його їдять із задоволенням і діти, і дорослі. У садочку та школі іноді також дають такий салатик. Головна умова, щоб вийшло смачно - солодкий, яскравий буряк, як на борщ. Обирайте невеличкі бурячки, щоб швидше зварилися.

інгредієнти для салата з буряка

Інгредіенти:

  • 4-5 бурячків;
  • Дрібка солі;
  • 0,5 столових ложки олії.

Процес приготування:

Ретельно миємо буряки, кладемо до каструлі, заливаємо холодною водою та варимо під кришкою до м’якості. Перевіряємо кінчиком ножа. Тоді воду зливаємо та зразу ж заливаємо холодною. Це треба, щоб буряки легко було очищувати. Очищуємо від шкірки та натираємо на великій тертці.

натираємо варений буряк

Викладаємо тертий буряк до салатниці, солимо за смаком, перемішуємо, а тоді заправляємо смачною духмяною олією. Салат з буряка готовий.

заправляємо салат з буряка

Базовий склад салату з червоного буряка можна урізноманітніти додатковими інгредієнтами. Коли полюбляєте кислуватий смак - можно трохи збризнути салат оцтом. Якщо додасте тертий солоний огірок, 1-2 зубки часнику, кілька чорносливин - вийде вишуканий салат Бордо. А до нього можна ще всипати подрібнених волоських горішків.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, у середньому: 5 из 5)
Позначки запису:
Напишіть коментар до цього рецепту ↓

Ви можете додати фото до коментаря. Ширина фото бажано 500 пікселів, формати jpg, gif, png.
* Обов`язкові для заповнення поля
Увага: всі коментарі проходять модерацію.