Салат вінегрет із квасолею
Опис
Один з найулюбленіших зимових салатів у нашій родині - це вінегрет, разом із буряковим салатом та квашеною капустою. Яскравий, поживний та простий у приготуванні, вінегрет стане в нагоді як до звичайної вечері, так і до святкового столу.
Назва «вінегрет» походить від французського слова «vinaigre», тобто виний оцет. Vinaigrette - це соус із цього оцту, олії та солі, тобто заправка для салату, а не сам салат. Найсмачніший вінегрет виходить, якщо взяти наступні інгредієнти:
Інгредієнти:
- 5 картоплин;
- 2-3 моркви;
- 2-3 буряки;
- 1 цибулина;
- 1-2 солоних огірка;
- Жменя квашеної капусти;
- Склянка вареної квасолі;
- Сіль, перець за смаком;
- Духмяна соняшникова олія - 2-3 столові ложки.
Інструкція:
Буряки та моркви краще брати маленькі, щоб швидше зварилися, а картоплю середнього розміру, щоби була готова водночас із іншими овочами. Їх можна відварювати у неочищеному вигляді, ретельно вимивши шкірку, або запікати у фользі. Варені овочі, як стануть м’які, треба зразу залити холодною водою, тоді їх легше очищувати. Квасолю перед тим, як варити, залийте на кілька годин холодною водою.
Відварені та очищені картоплю, моркву, буряк ріжемо невеличкими кубиками. Солоні огірки також. Цибулю подрібнюємо.
Поєднуємо у мисці нарізані овочі із квашеною капустою та вареною квасолею. Якщо хочете, щоб вінегрет був «ситцевим», тобто строкатим, - не додавайте поки що буряк, спочатку посоліть-поперчіть, перемішайте та заправте олією. Олія не дасть бурякового соку забарвити решту овочів.
А насамкінець додайте буряк і це раз перемішайте. Якщо ж перемішати усі інгредієнти разом із буряком одразу, вінегрет буде бурякового кольору.
Додайте до вінегрету подрібнену зелень, прикрасьте гілочкою петрушки.
Смачного!