Заморожена овочева суміш вдома
Опис
Взимку я частенько купувала заморожену овочеву суміш - хочеться ж чогось літнього, вітамінного, овочів якихось яскравих, а до літніх кабачків, перців та горошків ще було так далеко! Морква, та буряк, та капуста - ще добре до борщу та вінегрету, але ж хочеться додавати до зимового меню ще й капустки цвітної, і червоно-жовтогарячого солодкого перцю, і зеленого горошку, щоб робити кольорові овочеві страви, як влітку! І організм підживиться вітамінами, і очам радісно на те барвисте розмаїття дивитися. Аж ось нарешті літечко, і тут я подумала: а можна ж зробити таку овочеву суміш, як у супермаркетах продають, вдома! І дуже просто!
Справді, візьмемо свіжі овочі - ідеально, якщо зі свого городу, - наріжемо кубиками чи смужками, та до морозильної камери - головне це наявніть сучасного холодильника, що не треба розморожувати, та достатнього місця у ньому. І взимку чи ранньою весною, щоб зготувати овочеве рагу, чи суп, чи м’ясо із овочами, Вам не треба буде йти до крамниці. Домашнє овочеве асорті буде кориснішим та цікавішим, адже Ви можете самі підібрати його склад.
Інгредієнти:
- 1 молодий кабачок чи цукіні;
- 1-2 моркви;
- Пригорща зеленого горошку;
- 1-2 солодкого болгарського перцю.
Інструкція:
Миємо усі овочі. Очищуємо кабачок та моркву від шкурки, перець від хвостиків та сердевини, горошок вилущуємо зі стручків.
Великі овочі ріжемо: кабачок - кубиками, моркву - кружальцями, перець - смужками.
Усе перемішуємо та складаємо до пакету. Готово!
Кладемо до морозилки, і не треба стрибати у спеку довкола гарячої плити, закручуючи консервацію та салати.
Зелень краще заморожувати та потім додавати до страв окремо, бо вона готується дуже швидко та кладеться наприкінці приготування.