Контент

Млинці з ягодами та білим шоколадом, як в Cat Cafe у Львові!

Порцій: 8  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 45 минут

Опис

На Різдвяні свята ми поїхали до Львова, бо де, як не в цьому файному місті, можна відчути той самий колорит українського Різдва! Львів чудовий о будь-якій порі року, але саме взимку на львівських вулицях панує справжня магія. Ноги самі носять тебе старовинними бруківками, несподівано приводять до затишних книгарень, запашних кав'ярень, чудових кафе із неймовірно смачними круасанами, величних храмів та цікавих крамниць! Відчуваєш, що Місто теж тебе любить та відкриває тобі свої таємниці...

У на є кілька улюблених місць у Львові. Це, звісно, площа Ринок із ратушею, з верхівки якої можна бачити кольорові дахи з мансардами та усе місто до обрію. Це книгарня-кав'ярня, де можна затишно вмоститися на підвіконні та читати книжки скільки схочеш. Це Львівські круасани, де можна смачно перекусити здоровенним поживним круасаном навіть опівночі. Це готель Етна, де привітні дівчата, фантастичні мансарди та смачнющі сніданки. Це Собор Святого Юра, який височить на горі над містом, що його видно здалеку — чи проглядають його обриси крізь ранковий туман, чи розмальовує теплими фарбами стіни вранішнє проміння, чи він сяє вогнями увечері, наче корабель у морі. І це кафе, де живуть коти!

Львівське Cat Cafe — то дійсно чудове місце. Там мешкають два десятки киць, усіх кольорів та різних порід, але всі неймовірно чарівні та симпатичні. У Кет Кафе є власний сайт, де Ви можете подивитися на світлини пухнастих мешканців та дізнатися, як кого звати. Але краще — завітайте туди особисто та познайомтеся із кожною вусатою красунею! Гарантоване море позитивних емоцій, коли ці смугасті-плямисті-пухнасті бешкетниці залізуть до вас на стіл, щоб дізнатися, що там такого смачненького у тарілках? Навіть у меню відверто написано: “Пильнуйте своє замовлення від зазіхань котів!” 😉

І от ми завітали до Кет Кафе та стали обирати, що б замовити. Я обрала Львівський сирник — цікаво було, наскільки той, що я готую за рецептом Дарії Цвек, схожий за смаком на автентичний Львівський сирник! (виявилося, що домашній сирник смакує так само, як у кафе!) А діти захотіли млинців, які їм завжди до смаку. Син обрав млинці із ягодами та білим шоколадом, а донька — шоколадні з бананом. І, звісно ж, кожен дав решті спробувати шматочок своєї страви.

О, що то були за млинці! Ніжні, теплі, вони зігрівали після мандрівок зимовими вулицями й танули у роті. “Коли приїду додому, неодмінно спробую приготувати такі млинці!” - вирішила я. І от, відпочивши днинку по приїзді зі Львова, взялася реалізовувати цей задум. Замісила тісто для млинців на молоці, напекла млинців — білих та шоколадних, а паралельно вигадувала, як можна зробити максимально схожі начинки. І от що у мене вийшло. Сьогодні розкажу про млинці із ягодами, а згодом буде рецепт шоколадно-бананових🙂 Діти сказали, що схожість із млинцями з Кет кафе становить 80% 🙂 Все ж там тісто було трохи інакше на смак, більш ніжне — але, гадаю, якщо експериментувати ще, то можна досягти і 99% схожості;)

Ось ті самі млинці з Cat Cafe:)

Інгредієнти:

Для млинців:

  • 2 яйця;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 2 склянки молока (по 250 мл);
  • 1 та 1/3 склянки борошна (250 мл = 150 г борошна+50 г, всього 200 г);
  • дрібка солі;
  • 2 столові ложки олії.

Для начинки та топінгу:

  • 1 склянка заморожених ягід (вишня, чорниця);
  • 1/2 склянки води;
  • 2 столові ложки крохмалю;
  • цукор за смаком;
  • 30 г білого шоколаду;
  • цукрова пудра.

Інструкція:

Яйця збиваємо з цукром міксером 15-20 секунд чи вінчиком до до легкої пінки.

Почергово, за 3-4 рази, просіюємо борошно та вливаємо молоко, перемішуючи вінчиком чи ложкою.

Додаємо сіль, а коли додасте все молоко та борошно, збиваємо тісто, щоб не було грудочок. Тоді вливаємо олію та перемішуємо Тісто для млинців готове.

Змащуємо тонким шаром олії суху чисту пательню та добре розігріваємо на вогні трохи більше за середній. Виливаємо порцію тіста, похитуванням розподіляємо тісто тонким шаром та печемо млинець до золотистого кольору знизу.

Перевертаємо лопаткою та підсмажуємо із іншого боку.

Готові млинці знімаємо та складаємо один на інший на тацю. Можна перемащувати вершковим маслом.

Тим часом можна приготувати ягідну начинку. Заморожені ягоди кладемо до банячка із товстими стінками, додаємо цукор та нагріваємо на маленькому вогні. Ягоди розтануть та пустять сік.

За кілька хвилин по тому, як вони почнуть кипіти, зливаємо частину соку в чашку, а до решті із ягодами додаємо 1 столову ложку крохмалю та розмішуємо. Щоб крохмаль не взявся грудками, можна спочатку змішати його із невеличкою частиною ягідного соку, а тоді валити до банячка. Помішуючи, доводимо ягідну начинку до загущення та викладаємо до глибокої тарілки, хай вистигне. До решти соку (без ягід) додамо 1 столову ложку крохмалю та виллємо до банячка, повернемо на вогонь, хай загусне - це буде підливка.

Білий шоколадом розтоплюємо на водяній бані.

Ось у нас є млинці, ягідна начинка та білий шоколад.

Час збирати млинці! Викладаємо трохи ягідної начинки на млинець, поливаємо розтопленим білим шоколадом

Та притрушуємо цукровою пудрою за смаком, якщо ягоди кислі.

Загортаємо млинець: спершу один краєчок догори,щоб він накрив начинку, тоді з обох боків до середини, тоді рулетиком.

Викладаємо млинці на тарілку та притрушуємо цукровою пудрою крізь ситечко.

А тепер з пакетика зі зрізаним куточком поливаємо ягідною поливкою.

Ось яка краса та смакота вийшла!

Для порівняння: млинці з Кет Кафе.

та наші:

На вигляд дуже схожі! А тепер пропоную Вам приготувати млинці з ягодами та білим шоколадом за нашим рецептом й відвідати кафе у Львові, щоб особисто порівняти смаки:)

Ще декілька фото хвостатих мешканців кафе:) Це Квікі, смугаста няшка:)

А це Джейн, вона сфінкс і це через неї ми сиділи в Кет Кафе дві години:)) Бо їй захтілося погрітися у моєму шарфику:)

А це красуня Фрея, вона мейн-кун — найбільша, найпухнастіша і найшляхетніша з-поміж усіх.

Із ними та рештою чудових мешканців кафе варто познайомитися особисто!

Рекомендуємо прочитати:

Додати коментар ↓

  1. Юльєтто, мої вітання зі Львова! Ви так гарно написали про моє рідне місто, що не змогла втриматися, щоб вам за це не подякувати! мені надзвичайно приємно, бо я корінна львів"янка і ми завжди дуже раді гостям! Величезне дякую за такі чудові світлини, показала їх чоловікові, обіцяв, що неодмінно відвідаємо цю кафешку (у нього алергія), бо дуже хочу погладити котика свінкса, він такий чудовий!!! А оладки ваші чуже апетитні!!! ням-ням!

    • Там двоє сфінксів, Джейн та Кхалісі)) Вони на дотик оксамитні, як персики:)
      Чекатиму на Ваші враження!
      Дякую за коментар! 🙂 Дуже приємно, що наша розповідь і світлини сподобалися. Дуже хочеться поділитися враженнями, тим більше, що ми дійсно закохались у Львів з першого погляду, і з другого, третього теж:)


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *